ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πότε πιστεύουν οι Έλληνες ότι θα έχουν ανοσία – Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πότε πιστεύουν οι Έλληνες ότι θα έχουν ανοσία – Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
INTIME

Δημοσκόπηση της Opinion Poll για την εφημερίδα Political αποτυπώνει τη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, την καταλληλότητα για πρωθυπουργό αλλά και την στάση των Ελλήνων για την πανδημία και τους εμβολιασμούς.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι της τάξης των 17,4 μονάδων και συγκεκριμένα:

  • Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 37.8%
  • O ΣΥΡΙΖΑ στο 20.4%
  • Το ΚΙΝΑΛ στο 6.8%,
  • Το ΚΚΕ στο 5.4%,
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο 4.2%
  • Το ΜΕΡΑ25 στο 2.9%

Συνολικά ως προς το κυβερνητικό έργο αρνητικά το αξιολογεί το 53% και θετικά το 47%. Τα μεγαλύτερα θετικά ποσοστά συναντιούνται ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ με 81.5% και του ΚΙΝΑΛ με 50.9%. Τα ποσοστά στα άλλα κόμματα είναι: ΣΥΡΙΖΑ 22.9%, Κ.Κ.Ε 19%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΎΣΗ 41.4%, ΜΕΡΑ 25 11.1%.

Για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιημένο δηλώνει το 12%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47.4% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 17. 3% των προτιμήσεων, ενώ σταθερά δεύτερος στις επιλογές είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 29.1%.

Για την πορεία του εμβολιασμού και την αντιμετώπιση της πανδημίας το 57% θεωρεί ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχει πια ανοσία σε ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού ενώ ένα 56% δηλώνει ικανοποιημένο και από τους ρυθμούς εμβολιασμού, τον προγραμματισμό και τον συνολικό τρόπο οργάνωσής του.

Το 53% δηλώνει, επίσης, ικανοποιημένο από τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την πανδημία με την ικανοποίηση να τη συμμερίζεται το 84.3% των ψηφοφόρων της Ν.Δ και το 60.9% του ΚΙΝΑΛ, αλλά και ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, του Κ.Κ.Ε και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ OPINION POLL

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: «Μπλόκο» στο SMS με κωδικό 6 – Απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στην Αττική