ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αναδρομική ισχύ οι αλλαγές στα εργασιακά

Με αναδρομική ισχύ οι αλλαγές στα εργασιακά

Με αναδρομική ισχύ θα εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα εργασιακά, όπως αποφασίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι, η κυβέρνηση αποφάσισε την εφαρμογή των ρυθμίσεων αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου, ενώ ο βασικός μισθός θα υπολογίζεται με βάση τον ελάχιστο κλαδικό μισθό συνυπολογιζομένων των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, ανθυγιεινών και σπουδών.

Αναμενόμενη η επιλεκτική χρεοκοπία

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του υπουργικού συζήτησαν για την «επιλεκτική χρεοκοπία», στην οποία μας υποβίβασε η Standard & Poor's. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι η υποβάθμιση ήταν αναμενόμενη και δεν θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία.

Επίσης, συζητήθηκε η αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με αντικείμενο την εξεύρεση πόρων για την ανάπτυξη και την επιτάχυνση των επενδύσεων.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η ματαίωση της Συνόδου Κορυφής των «17» αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης, στις 2 Μαρτίου δεν επηρεάζει τη χώρα μας, αφού αντικείμενο συζήτησης είχε οριστεί ο νέος, μόνιμος μηχανισμός στήριξης. Άλλωστε, προσέθεταν, η Ελλάδα έχει ήδη ενταχθεί σε ειδικό μηχανισμό.

Δεκτή η παραίτηση Παπουτσή

Ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο διάδοχός του θα οριστεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Επίσης, ο κ. Παπαδήμος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό για το έργο του και ειδικότερα για το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης των συνόρων.