ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη «δείχνει» ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο για το κλίμα διχασμού που καλλιεργείται

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη «δείχνει» ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο για το κλίμα διχασμού που καλλιεργείται
ΙΝΤΙΜΕ

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ρίχνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ όλη την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μετά τις καταγγελίες για καθημερινά περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές αστυνομικούς, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση ψάχνει «σωσίβιο» στην πόλωση, τον διχασμό και την καταστολή.

Τα όσα θλιβερά συνέβησαν χθες στη Νέα Σμύρνη, με τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού και τα γενικευμένα επεισόδια που προκλήθηκαν από μια μικρή ομάδα συμμετεχόντων στη πορεία ενάντια στην αστυνομική βία, προβλημάτισαν έντονα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκασε ακαριαία και χωρίς υποσημειώσεις την επίθεση που δέχθηκε ο άνδρας της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους πως απάντηση στη κυβερνητική βία, δεν μπορεί να βία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες, στη Κουμουνδούρου δεν πείστηκαν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού, καθώς θεωρούν πως είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλο αυτό το κλίμα έντασης και διχασμού που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και κορυφώθηκε με το περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αντί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει μία απλή συγνώμη για τη συμπεριφορά της αστυνομίας και τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού άνδρα, επιδόθηκε μαζί με το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, σε μία εξωφρενική προσπάθεια παραχάραξης της πραγματικότητας και κατασυκοφάντησης του θύματος, φτάνοντας στο σημείο να διαρρεύσουν με non paper το όνομα του και τις πολιτικές του πεποιθήσεις, γυρνώντας τη χώρα στις εποχές των φακέλων κοινωνικών φρονημάτων.

Εκτός από αυτή την φρικτή ενέργεια -όπως τη χαρακτηρίζουν- συμπληρώνουν πως ο πρωθυπουργός προσπάθησε να στοχοποιήσει το κόμμα τους ως «υποκινητή» των αντιδράσεων των πολιτών, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάλεσμα για συμμετοχή στη χθεσινή διαδήλωση. Όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, δεν υπήρχε κανένα κεντρικό κάλεσμα, παρά μόνο από την τοπική οργάνωση της Νέας Σμύρνης. Σημειώνουν, επίσης, πως στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι τοπικές οργανώσεις και άλλων κομμάτων, αλλά και σχεδόν όλοι οι μαζικοί φορείς της πόλης, ακόμα και οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων. Πάντως, η αλήθεια είναι πως στη παρούσα φάση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δύσκολα μπορεί να κινητοποιήσει μαζικά κόσμο, γεγονός που αναγνωρίζουν σιωπηλά -και με έντονο σκεπτικισμό, παράλληλα- τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το αύριο, στην Κουμουνδούρου θεωρούν δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να συνδέσει το κόμμα τους όχι απλά με τη συγκέντρωση, αλλά ακόμα και με τα απαράδεκτα σκηνικά βίας που διαδραματίστηκαν στους δρόμους της συνοικίας των Νοτίων Προαστίων. Ξεκαθαρίζουν, πάντως, πως η προσπάθεια αυτή του Μαξίμου να αλλάξει την ατζέντα από το υπαρκτό πρόβλημα της καταστολής και την πλήρη αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας, θα πέσει στο κενό, τονίζοντας πως η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.