ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνηση - ματ από Τσίπρα: Το διακριτικό φλερτ προς τους «νοικοκυραίους»

Κίνηση - ματ από Τσίπρα: Το διακριτικό φλερτ προς τους «νοικοκυραίους»

Το τρίπτυχο συνεχές lockdown – οικονομικές δυσκολίες – καταστολή, έχει δημιουργήσει συνθήκες «ασφυξίας» στην κοινωνία - Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκμεταλευτεί τα στραβοπατήματα της ΝΔ.

Τους τρόπους που θα του επιτρέψουν να διευρύνει το ακροατήριο του ακόμα και προς εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά προτιμούν τη συντηρητική παράταξη, αναζητούν στην Κουμουνδούρου, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί να προσεγγίσει την κοινωνική ομάδα των λεγόμενων «νοικοκυραίων».

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν καταλήξει εδώ και καιρό στο συμπέρασμα πως για να μπορέσουν να διεκδικήσουν ξανά την διακυβέρνηση της χώρας, χρειάζονται μία νέα κοινωνική συμμαχία. Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής του δύναμης από τα στρώματα των εργαζόμενων, με τους οποίους συνεχίζει να διατηρεί ισχυρούς δεσμούς, το προηγούμενο διάστημα είχε ρίξει το βάρος του στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Η συγκεκριμένη κίνηση, ήταν μία πρώτη απόπειρα να διευρύνουν το ακροατήριο τους. Σε αυτή την προσπάθεια είχαν και έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο, που δεν ήταν άλλος παρά τα ανεπαρκή -όπως τα χαρακτηρίζουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που πλήττονται από τη πανδημία- οικονομικά μέτρα στήριξης που έχει προσφέρει η κυβέρνηση στην εν λόγω κοινωνική ομάδα. Μάλιστα, οι πολύ πιο προωθημένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την παρουσίαση της πρότασης για την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας, βρήκαν ευήκοα ώτα στους επαγγελματίες, ανοίγοντας έναν δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Στην Κουμουνδούρου, όμως, γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν αρκούν μόνο οι προτάσεις για την οικονομία για να προσεγγίσεις τους «νοικοκυραίους», που συνήθως είναι άνθρωποι που δεν τους αρέσει η διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και οι συγκρούσεις. «Κάθε φορά που αποφασίζετε μέτρα τα φορτώνετε όλα στον ταλαιπωρημένο πολίτη. Για αυτό υπάρχει οργή. Και δεν είναι η οργή των μπαχαλάκηδων. Είναι η οργή των νοικοκυραίων. Αυτή την οργή να φοβάστε. Η οργή των νοικοκυραίων μιας μεσοαστικής περιοχής της Αθήνας που τη μετατρέψατε σε εμπόλεμη ζώνη», είπε την Παρασκευή στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει πως η καταστολή δεν αφορά μόνο τους αριστερούς ή τη νεολαία, αλλά ακόμα και τους φιλήσυχους ανθρώπους που κινδυνεύουν ακόμα και μέσα στις γειτονιές τους.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με πολύ σκληρό τρόπο στην προσπάθεια που έγινε από την κυβέρνηση, για σύνδεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους «φίλους» του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, την περίοδο που ο τελευταίος ήταν απεργός πείνας.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως το τρίπτυχο συνεχές λοκ ντάουν – οικονομικές δυσκολίες – καταστολή, έχει δημιουργήσει συνθήκες «ασφυξίας» σε αυτά τα κοινωνικά στρώματα, με τους συνεργάτες του Αλ.Τσίπρα να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τις ρωγμές που έχουν δημιουργηθεί στην συμμαχία με την Νέα Δημοκρατία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr για εμβόλιο AstraZeneca: Δεν υπάρχει πρόβλημα, συνεχίζουμε κανονικά»