ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπαίντεν: Τα θέματα που θα συζητήσουν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπαίντεν: Τα θέματα που θα συζητήσουν

Tηλεφωνική επικοινωνία θα έχει το βράδυ της 25ης Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επικοινωνία των δύο ηγετών έχει ισχυρό συμβολισμό λόγω της ημέρας και καταδεικνύει πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στο ισχυρότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Αναφορικά με τα θέματα που θα συζητήσουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός πρόεδρος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα δοθεί έμφαση στη διμερή στρατηγική συνεργασία και στην στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα Μπάιντεν - Μακρόν στους Έλληνες

Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα των προέδρων των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν προς τον ελληνικό λαό θα μεταδοθούν ανήμερα της 25ης Μαρτίου, με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τα ξεχωριστά μηνύματα θα μεταδοθούν από την συχνότητα της ΕΡΤ, πριν την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση και θα τονίζουν τις σχέσεις των χωρών αυτών με την Ελλάδα και τις διαχρονικές αξίες που συνδέουν τους λαούς μας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως σήμερα από την συχνότητα της ΕΡΤ1, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα μεταδοθεί συνέντευξη του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν στον Νίκο Αλιάγα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή θυρίδων στο Χαλάνδρι: Συνελήφθη ο Βασίλης Γκουρούσης, σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη