ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή LIVE: Δείτε τη συζήτηση για την πανδημία σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών

Συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την πανδημία
INTIME

Τη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία σε επίπεδο πολιτκών αρχηγών ζήτησε η Φώφη Γεννηματά

Υψηλοί τόνοι αναμένονται σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία του κορονοϊού.

Τη συζήτηση ζήτησε την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά θετικά.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Στον ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν τη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, που θα προσφέρει στον Αλέξη Τσίπρα τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές της κριτικής που ασκεί εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, τόσο στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, όσο και της οικονομίας.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να θέσει ζήτημα αξιοπιστίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι μόνο για το ζήτημα του κορονοϊού, αλλά και για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση, ούτε έχει, ούτε θέλει να έχει σχέδιο για την προστασία της δημόσια υγείας, ρισκάροντας ένα άναρχο άνοιγμα, χωρίς να έχει λάβει τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας των πολιτών που απαιτούνται γι αυτό.

Επί της ουσίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντίθετος με την σταδιακή επανέναρξη της οικονομικής ζωής. Άλλωστε, ο ίδιος κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει αναφερθεί στον παραλογισμό του να μην μπορείς να κάτσεις σε έναν εξωτερικό χώρο και με τις απαραίτητες αποστάσεις για να πιείς έναν καφέ ή να μην μπορεί να μπει ένας πελάτης σε ένα μικρό εμπορικό κατάστημα.

Αυτό που αναμένεται να υποστηρίξει, είναι πως αυτό πρέπει να γίνει μόνο με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και ακόμα, πως όποια δραστηριότητα δεν ανοίξει, θα πρέπει να λάβει ουσιαστική οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι δήμοι στην Αττική που είναι στο «κόκκινο» απο ενεργά κρούσματα