ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Δεν ζητάω αναστολή της Super League 2, κάνω μήνυση για πιθανό κίνδυνο Δημόσιας Υγείας

Νίκος Χαρδαλιάς
INTIME

Την απόφασή του να μην ζητήσει την αναστολή του πρωταθλήματος της Super League 2 αλλά να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για πράξεις που έθεσαν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Την πρόθεσή του να μην ζητήσει τελικά την αναστολή του πρωταθλήματος της Super League 2 αλλά αντίθετα να προχωρήσει στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για πράξεις που έθεσαν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Super League 2 ότι προχωρά σε έκτακτη συνεδρίαση τόσο για την αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όσο και των ποινών για τους παραβάτες.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Χαρδαλιάς υποστηρίζει ότι η απόφαση του ΔΣ της SL2 αποδεικνύει «το βάσιμο της ανησυχίας μας για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες με τη μετακίνηση αποστολής συγκεκριμένης ομάδας, με προφανή κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κάνει λόγο για «καθυστερημένα αντανακλαστικά» της Super League 2 και προαναγγέλλει, επίσης, την υποβολή διοικητικής αναφοράς στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας «για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

«Με την Δημόσια Υγεία ουδείς θα παίζει και σεβόμενοι την εδώ και μήνες υπομονή, επιμονή και θυσίες του ελληνικού λαού, δεν προτιθέμεθα να κάνουμε ουδεμία έκπτωση και να ανεχθούμε οποιαδήποτε παράλειψη ή δικαιολογία» καταλήγει ο κ. Χαρδαλιάς.

Η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά

Η αυστηροποίηση των όρων των υγειονομικών πρωτοκόλλων διεξαγωγής των αγώνων της Super League 2, καθώς και η θέσπιση επιτέλους συγκεκριμένου πλαισίου κυρώσεων για όσους τα παραβαίνουν, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Πρόεδρος της Super League 2 και αποτελούν θέματα προς απόφαση στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της, αποδεικνύουν το βάσιμο της ανησυχίας μας για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες με τη μετακίνηση αποστολής συγκεκριμένης ομάδας, με προφανή κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία.

Τα αντανακλαστικά της Super League 2, έστω και καθυστερημένα, έρχονται να καλύψουν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί κατά την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που είχαν εισηγηθεί και είχαν γίνει αποδεκτά από την Επιτροπή Επιδημιολόγων.

Ως εκ τούτου, με δεδομένη την ανάληψη τόσο της ευθύνης όσο και συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από τη Super League 2, και βέβαια παρακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις, με αποκλειστικό εκ μέρους μας κριτήριο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ σήμερα από την εισήγηση για αναστολή διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Αυτό, όμως, που προτίθεμαι, άμεσα, να πράξω είναι η κατάθεση, σήμερα μάλιστα, ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ διερεύνησης τυχόν αξιόποινων πράξεων που έθεσαν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς και διοικητική αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με την Δημόσια Υγεία ουδείς θα παίζει και σεβόμενοι την εδώ και μήνες υπομονή, επιμονή και θυσίες του ελληνικού λαού, δεν προτιθέμεθα να κάνουμε ουδεμία έκπτωση και να ανεχθούμε οποιαδήποτε παράλειψη ή δικαιολογία. Σε αγαστή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα πράττουμε τα δέοντα, πάντοτε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Μόνο αν ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλους έχει νόημα η συζήτηση για προνόμια

Ροή Ειδήσεων