ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καρατζαφέρης: Θα είμαι απαραίτητος σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Γ. Καρατζαφέρης: Θα είμαι απαραίτητος σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Μετεκλογικά είμαι απαραίτητος σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Με θέλουν γιατί δεν έχω υπογράψει. Για να μου χρεώνουν ή να μου πιστώνουν ανάλογα τις διάφορες αποκλίσεις από αυτά τα οποία ήδη έχουν εγγράφως δεσμευτεί» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Κανάλι 1» του Πειραιά.

Πάντως, ο κ. Καρατζαφέρης εμφανίστηκε θετικός στην επίθεση του Αντώνη Σαμαρά κατά της Αριστεράς. «Κάλιο αργά παρά ποτέ», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, υποστηρίζοντας ότι όταν ο ίδιος προ τριετίας επέκρινε την Αριστερά σκόνταφτε «στην άρνηση της ΝΔ, που χειροκροτούσε την κ. Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα».

Μάλιστα, ο κ. Καρατζαφέρης άφησε αιχμές κατά της ΝΔ, ότι ωφέλησε το ΚΚΕ με διάφορες «εμφανείς» και όχι χρηματοδοτήσεις, όπως «το 1 εκατ. που έδωσε ο κ. Σιούφας στο ΚΚΕ».

Ο Σαμαράς έχει τις Ερινύες

Πάντως, ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «με την αντιμνημοναική του ρητορική δυνάμωσε κι έστειλε τον κόσμο στην Αριστερά. Έχει τις Ερινύες του τώρα. Έβαλε τον κόσμο σε ένα λεωφορείο προς την Αριστερά, αλλά, κάπου στη μέση της διαδρομής αυτός κατέβηκε, ενώ έμεινε ο κόσμος μέσα στο λεωφορείο».

Επίσης, κατηγόρησε το γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι υπέδειξε ότι στις εκλογές θα πρέπει να κερδίσουν «αυτοί που έχουν τα χέρια τους δεμένα», ενώ ανέφερε για τον Α. Σαμαρά ότι «όσο θα πολιτεύεται, δεν θα ακολουθήσει και δεν θα εφαρμόσει πολιτική άλλη διαφορετική από αυτή που προδιαγράφει το Μνημόνιο».