ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Απαντάει στα fake news - Εξώδικα Παρασκευόπουλου για τον «βιαστή» των Πετραλώνων

ΣΥΡΙΖΑ: Απαντάει στα fake news - Εξώδικα Παρασκευόπουλου για τον «βιαστή» των Πετραλώνων
ΙΝΤΙΜΕ

Αποφασισμένοι να απαντήσουν δυναμικά και με κάθε τρόπο, ακόμα και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, στα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχονται, εμφανίζονται στη Κουμουνδούρου, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να απαντάει με εξώδικα σε όσους ισχυρίστηκαν ότι ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με τον δικό του νόμο.

Ως μία περίπτωση κραυγαλέων fake news, που διακινούνται από τη κυβερνητική πλευρά βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ τα δημοσιεύματα -τα οποία υιοθέτησε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και ο διευθυντής γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός- που υποστήριζαν ότι ο δράστης του βιασμού της 50χρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για αντίστοιχη υπόθεση, αποφυλακίστηκε με βάση τον νόμο του Νίκου Παρασκευόπουλου.

Χθες, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος ανταπάντησε, υποστηρίζοντας πως ο επίμαχος νόμος (4411 του 2016) έχει λήξει ήδη από τον Αύγουστο του 2017 ενώ δεν μπορεί να χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την περίπτωση ούτε καν με την λογική της ευνοϊκότερης διάταξης. Μάλιστα, έκανε λόγο για «ακροδεξιά λάσπη» θυμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι δράστες της φριχτής αυτής πράξης είναι ακόμη ελεύθεροι, γεγονός που χαρακτήρισε «φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ».

Την ίδια στιγμή, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά όσων υποστήριξαν ότι ο δικός του νόμος αποφυλάκισε τον καταζητούμενο δράστη. Άλλωστε, πηγές κοντά στον Νίκο Παρασκευόπουλο υποστήριζαν ότι με βάση τα όσα γνωρίζουν για την υπόθεση, προκύπτει ότι δεν αποφυλακίστηκε με τον δικό του νόμο ή οποιονδήποτε ανάλογο αποσυμφορητικό νόμο αλλά με τις κοινές διατάξεις του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα για την υφ’ όρον απόλυση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο «νευρικός» και «απομονωμένος» Μητσοτάκης και ο γρίφος της «προοδευτικής διακυβέρνησης»