ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Διαμαντοπούλου «καρφώνει» Σόιμπλε και Ρέσλερ

Η Διαμαντοπούλου «καρφώνει» Σόιμπλε και Ρέσλερ

Αιχμές κατά των γερμανών υπουργών Οικονομικών, Β. Σόιμπλε και Οικονομίας, Φ. Ρέσλερ άφησε η Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διήμερη επίσκεψή της στο Βερολίνο.

«Η Ελλάδα αποζητά ενεργά τη γερμανική βοήθεια», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, απαντώντας στον Φίλιπ Ρέσλερ που επέκρινε τη χώρα μας επειδή αρνείται να δεχθεί κάθε υποστήριξη.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της με το Ρέσλερ και εκπροσώπους της γερμανικής βιομηχανίας στο Βερολίνο, η υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι οι Έλληνες είχαν την «εσφαλμένη αντίληψη ότι η γερμανική βοήθεια αποτελούσε ανάμειξη».

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, η χώρα μας επιθυμεί τεχνική βοήθεια από τη Γερμανία και κράτη-μέλη της ΕΕ, η οποία όμως θα πρέπει να παρέχεται στη βάση ισότιμης πολιτικής συνεργασίας. Επίσης, επέκρινε τόσο γερμανικά όσο και ελληνικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία απέδωσε μέρος της ευθύνης για το αντιγερμανικό κλίμα που υπάρχει στη χώρα μας.

Επίσης, η υπουργός υπογράμμισε ότι η παραίνεση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη μη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ερμηνεύτηκε ως ανάμειξη στα εσωτερικά μας θέματα.

Πάντως, η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων συνεχίζει να διάκειται πολύ θετικά απέναντι στην Ευρώπη και τη Γερμανία».