ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία: Υπερψηφίστηκε με 191 «ναι»

Βουλή - Ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία: Υπερψηφίστηκε με 191 «ναι»
«Όχι» είπαν 109 βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.
INTIME

«Πέρασε» από τη Βουλή η ελληνογαλλική συμφωνία με 191 «ναι»

Υπερψηφίστηκε με 191 «ναι» επί της αρχής το σχέδιο νόμου της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας. Κατά ψήφισαν 109 βουλευτές.

Ειδικότερα, τη συμφωνία υπερψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής καθώς επίσης και της Ελληνικής Λύσης, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Όχι» είπαν 109 βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Προγήθηκε αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Πείτε μας αν θα καταγγείλετε την ελληνογαλλική συμφωνία

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την ελληνογαλλική συμφωνία ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή, όπου συζητείται η κύρωση της συμφωνίας με τη Γαλλία.

«Πρέπει να πω κ. Βαρουφάκη ότι το 2021 δεν είναι 2015 ευτυχώς. Η Ελλάδα που περιγράφεται είναι του 2015, απόκοτο της τότε κυβέρνησης. Η Ελλάδα του 2021 είναι μια Ελλάδα της οποίας η οικονομία αναπτύσσεται ταχύτατα, μειώνεται η ανεργία, προσελκύει επενδύσεις, όλοι οι φόροι για όλους τους Έλληνες μειώνοντας όπως είχαμε δεσμευτεί, Ελλάδα περήφανη, ανταγωνιστική», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία.

«Και μια Ελλάδα που έχει τη δυνατότητα να κάνει επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες για πάνω από μια δεκαετία δεν μπορούσε να κάνει», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. «Κύριε Τσίπρα δεν είπατε ότι είναι συμφωνία που έχει ορισμένα προβλήματα. Είπατε ότι είναι κακή. Με βάση τη συμφωνία, στο άρθρο 31 παράγραφος 4, μπορεί να καταγγελθεί εγγράφως από καθένα από τα μέρη της. Θα την καταγγείλετε; Ναι ή όχι; Να γνωρίζουν οι Έλληνες, να γνωρίζουν οι Γάλλοι, να γνωρίζουν και οι Τούρκοι οι οποίοι εμφανώς δεν χαίρονται. Να ξέρουν αν θα την καταγγείλετε με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τι ακριβώς θα κάνετε; Οφείλετε τουλάχιστον στη φίλη Γαλλία μία ειλικρινή απάντηση», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Εάν το δόγμα της χώρας ήταν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ο καθένας μπορεί να μπαίνει όποτε και όπως θέλει, αυτό το δόγμα το αλλάζουμε. Γιατί το Μάρτη του 2020 στον Έβρο δεν επιτρέψαμε μια εισβολή οργανωμένη από την Τουρκία. Ναι λοιπόν, το αλλάζουμε το δόγμα. Εάν κ. Τσίπρα το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής επί δικών σας ημερών ήταν να παραγγέλνουμε φρεγάτες με leasing - αυτά έλεγε ο κ. Καμμένος - ναι το αλλάζουμε».

Μητσοτάκης: Πρώτο μου μέλημα να θωρακίσω τη χώρα

«Αν το δόγμα μας ήταν να αφήνουμε τα υποβρύχιά μας χωρίς τορπίλες, τα πλοία επιφανείας σε κατάσταση που δυσχεραίνει τη δυνατότητα του Πολεμικού Ναυτικού, και αυτό το αλλάζουμε. Και αν ήταν να έχουμε υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Καμμένο όπου, η γελοιότητα συναντούσε το κιτς και τη μεγαλομανία, ναι και αυτό το αλλάζουμε», συνέχισε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του στη Βουλή.

«Είπατε ότι έχω αγωνία να κλείσω τα εξοπλιστικά, όλα επί δικών μας ημερών. Ναι έχω αγωνία κ. Τσίπρα. Όταν έχω την Τουρκία απέναντι με απειλή casus belli, έχω αγωνία. Εσείς είχατε αγωνία; Εγώ έχω μεγάλη αγωνία και είναι πρώτο μου μέλημα να θωρακίσω τη χώρα» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εξηγήσει στη συνέχεια, ότι «η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής είναι εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο. Επειδή πολλά άκουσα και από τον κ. Βαρουφάκη, η Γαλλία ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έστειλε και πλοία και αεροσκάφη όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ πέρσι τον Αύγουστο. Δυσκολεύομαι με τη μικρότητα και μικροπολιτική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για κάτι που αποτελεί εθνική κατάσταση».

Και ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Καταθέστε μου μία συμφωνία αμυντικής συνδρομής που κάνει αναφορά στα ζητήματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Η συμφωνία αναφέρεται στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε επίπεδο ΕΕ, δεν έχει μηχανισμό ενεργοποίησης. Το θέμα το έθεσα σε ανώτατο επίπεδο στο ευρωπαϊκό συμβούλιο».

Συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός και απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως «κάνατε μία αναφορά στο αν μπορούμε να αγοράσουμε και τις φρεγάτες Belharra και τα Rafale. Ναι, αντέχουμε να αγοράσουμε και τα δύο. Το ερώτημα όμως είναι αν αυτή η συμφωνία η οποία συνδέει την απόκτηση φρεγατών με την στρατηγική εταιρική σχέση την επιδιώξατε και εσείς στο παρελθόν».

«Θυμάστε τι είχατε πει σε συνέντευξη στον ιστότοπο militaire το Δεκέμβριο του 2020; Αυτό το οποίο το οποίο λέγατε ήρθαμε και το κάναμε και τώρα εσείς το καταψηφίζετε» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Ξέρετε τι κάνατε σε αυτή τη συνέντευξη; Θεωρήσατε ότι βάζοντας τον πήχη τόσο ψηλά θα ήταν αδύνατο να τον φτάσουμε. Είστε εκτεθειμένος να εξηγήσετε γιατί αυτό που ζητούσατε το Δεκέμβριο του 2020, τώρα το απορρίπτετε.

Πόσες είναι οι επιχειρήσεις στο Σαχέλ; Τις ξέρετε; Υπάρχει η αμιγώς γαλλική επιχείρηση Μπαρκάν που εμπλέκεται προφανώς σε εχθροπραξίες. Υπάρχει και μία ακόμα που παρέχει υποστήριξη στη συνολική γαλλική παρουσία στο Σαχέλ. Ποιες χώρες συμμετέχουν; Το Βέλγιο, η Δανία, η Εσθονία, η Ιταλία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Τσεχία. Όλες αυτές οι χώρες δεν έχουν υπογράψει καμία συμφωνία με τη Γαλλία. Δεν βρίσκονται καν στη Μεσόγειο. Κρίνουν σκόπιμο να υπάρχει δική τους υποστηρικτική παρουσία. Η Ελλάδα δεν έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει σε αυτή τη δύναμη αλλά και να το έκανε, θα το έκανε σε αυτό το πλαίσιο. Οι λαϊκισμοί σας περί επιστροφών φέρετρων με την ελληνική σημαία είναι ότι αθλιέστερο έχω ακούσει σε αυτή την αίθουσα από όταν ανέλαβα τη διακυβέρνηση του τόπου».

Κλείνοντας την δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Καταλαβαίνετε την ειρωνεία όταν εσείς μιλάτε για αλήθεια. Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει κανέναν. Με ενόχλησε μία αποστροφή την οποία κάνατε για τη μικρή Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μικρή μόνο αν την βλέπετε εσείς έτσι. Εμείς βλέπουμε μια χώρα με αυτοπεποίθηση, με ρόλο στην Ευρώπη. Δεν είμαστε μικρή χώρα. Δεν πάσχουμε από μεγαλοϊδεατισμό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να φέρουμε την Ελλάδα στο μικρό δικό σας μέγεθος» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε ΕΔΩ την πρωτολογία του Πρωθυπουργού

Τσίπρας: Γιατί τόση αγωνία για 10 δισ. εξοπλιστικά πριν τελειώσει η θητεία σας;

Σε μία ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ολόκληρο το φάσμα της εξωτερικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση του, με αιχμή τα εξοπλιστικά αλλά και τα κενά που θεωρεί ότι υπάρχουν στην ελληνογαλική Αμυντική Συμφωνία, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσει σε ένα λάθος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τις κατηγορίες περί μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ως προς την άρνηση του να ψηφίσει την Συμφωνία με τη Γαλλία, αναρωτώμενος «ποιος μιλάει για πολιτικές παρωπίδες; Αυτός που μας έλεγε για προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών για να ψαρέψει ψήφους στα θολά νερά της ακροδεξιάς. Αυτός που έλεγε ότι ανταλλάξαμε το Μακεδονικό με τις συντάξεις; Αυτός που αρνείται να φέρει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία υπό τον φόβο του Μπογδάνου και άλλων βουλευτών σας στερείτε επιχειρησιακό χώρο από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας; Πάει πολύ το εμπόριο του κίβδηλου πατριωτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «η ιστορία έχει ήδη καταγράψει ποια ήταν η παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα και ποια αυτή που την έβγαλε από τη χρεοκοπία».

Ένα από τα θέματα προβληματισμού που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι η αλλαγή στο αμυντικό δόγμα της χώρας που θεωρεί ότι συντελείται με βάση αυτή τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα από πυλώνας Ειρήνης και Σταθερότητας, θα αρχίσει να εμπλέκεται σε πολέμους. «Πώς να υπάρξει συναίνεση σε αυτή την αλλαγή; Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε», τόνισε.

Αγοράζει Rafale όπως γραβάτες

Ένα από τα σημεία στα οποία στάθηκε ιδιαίτερα, ήταν το θέμα των δαπανών που θα γίνουν σε αυτή τον νέο εξοπλιστικό γύρο. «Ο κύριος Μητσοτάκης γελάει γιατί πιστεύει ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι της οικογένειας του. Και νομίζει ότι αγοράζει Rafale και γραβάτες όπως αγοράζει γραβάτες σε ένα πολυκατάστημα», είπε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κληρονομήσατε μία διαπραγμάτευση για φρεγάτες με τη Γαλλία και στρατηγική εταιρική σχέση. Η διαπραγμάτευσή μας είχε στόχο την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της Ελλάδας στη βάση εισηγήσεων των στρατιωτικών μας επιτελείων. Είχε στόχο την αξιοποίηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στην κατασκευή των φρεγατών και όχι να γίνουν αποκλειστικά στη Γαλλία. Και λάμβανε υπόψη την οικονομική δυνατότητα της χώρας που εσείς χρεοκοπήσατε. Όταν διαπραγματευόμασταν είχαμε στο μυαλό μας και την ανάγκη για άμυνα αλλά και το τελευταίο ευρώ του φορολογούμενου. Να ενισχύσουμε την άμυνα της χώρας χωρίς να βάλουμε τη χώρα σε νέες οικονομικές περιπέτειες. Διαπραγματευόμασταν την αγορά φρεγατών με τα χρήματα από τα ANFAs και SMPs», υπογράμμισε στη συνέχεια.

«Γιατί τόση αγωνία να κλείσετε 10 δισ. για εξοπλιστικά»

Επιμένοντας στο θέμα των χρημάτων που θα δαπανηθούν, έθεσε το ερώτημα «Γιατί τόση αγωνία να κλείσετε 10 δισ. για εξοπλιστικά δεκαετιών όσο θα είστε στα έδρανα διακυβέρνησης;», φράση που εμπεριείχε μία σαφέστατη αιχμή σε βάρος του πρωθυπουργού. «Σε λιγότερο από 1 χρόνο από όταν αναλάβατε, ήρθατε να φουσκώσετε τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας με πάνω από 10 δισ. ευρώ, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς εισηγήσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και χωρίς πρόβλεψη για ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας», αναφέροντας ότι ουσιαστικά οδηγείται σε κλείσιμο η αμυντική βιομηχανία της χώρας, την ώρα που γίνονται τεράστιες αγορές.

«Πού θα φτάσει ο λογαριασμός και ποιος θα τον πληρώσει; Δεν είναι μόνο οι φρεγάτες, που υπήρχαν. Έχουμε και φρεγάτες, και κορβέτες που δεν ξέρουμε ακόμα πόσο θα κοστίσουν, είναι και τα 18 Rafale, είναι και τα 6 επιπλέον Rafale που ανακοινώσατε χωρίς να το ξέρουν τα επιτελεία, ο εκσυγχρονισμός επιπλέον F16 με αυξημένο κόστος, είναι η σκανδαλώδης υπερκοστολόγηση στην αναβάθμιση του κέντρου αεροπορικής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα. Το έργο αυτό το σχεδιάζαμε, είχαμε επιλέξει να το προχωρήσουμε στο ένα τέταρτο της τιμής. Θα δώσετε αποδείξεις για τα 2 δισ. για την Καλαμάτα; Είμαστε εδώ και θα ελέγξουμε και το τελευταίο ευρώ του φορολογούμενου που χάνεται από το δημόσιο ταμείο, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μέσα στην πανδημία με 15.000 νεκρούς, αυξάνετε προϋπολογισμό για άμυνα κατά 41% και μειώνετε προϋπολογισμό για υγεία κατά 12%», είπε, επίσης, αντιπαραβάλλοντας τις δαπάνες Άμυνας με αυτές της Υγείας.

«Η θέση μας είναι σαφής και κρυστάλλινη. Δεν συναινούμε σε μια λάθος στρατηγική για την εξωτερική και αμυντική πολιτική. Δεν συναινούμε σε μια αλόγιστη κούρσα εξοπλισμών που συνέβαλαν στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και αυτό δεν είναι μια στάση μικροκομματική, είναι μια στάση πατριωτική και ευθύνης απέναντι στα εθνικά συμφέροντα και στις θυσίες του λαού, είναι μια στάση πατριωτική» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έκοβε βόλτες το Oruc Reis»

Πριν εστιάσει στα θέματα της Συμφωνίας αυτής καθ’ αυτής, απάντησε στα περί «πατριωτικής ευθύνης» που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, αναρωτώμενος ότι «αφού είστε τόσο πατριώτες, γιατί όταν το Oruc Reis παραβίαζε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Καστελόριζο, εσείς λέγατε ότι το πήραν τα κύματα; Και αποπέμψατε τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας σας επειδή έλεγε την αλήθεια;».

Όπως ήταν αναμενόμενο, στάθηκε και στα γεγονότα των τελευταίων δύο ετών. «Τι άλλαξε από το 2020 που λέγατε ότι δεν μπορούμε να αγοράσουμε τις φρεγάτες γιατί ήταν ακριβές; Το θυμάστε ότι το είπατε αυτό στους πολιτικούς αρχηγούς, όταν σας ρωτήσαμε γιατί αγοράζετε Rafale και όχι φρεγάτες; Τότε λέγατε ότι ακυρώσατε τη συμφωνία για τις φρεγάτες γιατί στα 3,3 δισ. ήταν πολύ ακριβές, γιατί έπρεπε να δώσετε τα αναδρομικά. Σήμερα δεν είναι ακριβές, αφού αγοράσατε και τα Rafale;».

Συμπλήρωσε, επίσης, πως «εμείς τότε σας ακούσαμε όταν είπατε ότι σε αντιστάθμισμα θα αγοράσουμε Rafale στα 2,3 δισ., χωρίς τότε να υπάρχει εισήγηση από τα στρατιωτικά επιτελεία. Σήμερα, που η χώρα επωμίστηκε το κόστος από τις παλινωδίες σας και αφού φορτωθήκαμε και επιπλέον 2,3 δισ. ευρώ, μας προτείνετε να στηρίξουμε μία αμυντική συμφωνία που μέχρι χθες αρνιόσασταν».

«Δεν προστατεύει η Συμφωνία πέρα των 6 μιλίων»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε διεξοδικά και στα δύο προβληματικά σημεία της Συμφωνίας, αρχικά στο άρθρο δύο. «Η Συμφωνία έχει δύο σοβαρότατα προβλήματα. Στο άρθρο 2 για τη θάλασσα προβλέπει ρητά τη στήριξη μόνο στα 6 ναυτικά μίλια. Η Τουρκία δεν αμφισβητεί τα χωρικά μας ύδατα μέχρι τα 6 μίλια. Η κρίση που αντιμετωπίσαμε αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα, και το δικαίωμα επέκτασης από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια. Σας ρωτώ ευθέως, αν είχαμε την Συμφωνία αυτή όταν το Oruc Reis παραβίαζε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα ήταν υποχρεωμένο το γαλλικό ναυτικό να συνδράμει; Όχι», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «αν αύριο έχουμε παραβιάσεις στην ΑΟΖ που ανακηρύξαμε με την Αίγυπτο και η Τουρκία αμφισβητεί με το πλαστό τουρκολιβυκό σύμφωνο, η Γαλλία θα είναι υποχρεωμένη να συνδράμει; Η απάντηση είναι και πάλι όχι. Το ίδιο το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι “το Παρίσι εστιάζει στην επικράτεια και δεν περιλαμβάνει την ΑΟΖ”. Το δόγμα σας είναι αυτό που είπε ο κ. Γεραπετρίτης, ότι η κόκκινη γραμμή μας είναι στα 6 ναυτικά μίλια. Γιατί το κρύβετε; Για αυτό και δεν δεχθήκατε την πρότασή μας για επέκταση στα 12 μίλια στην Κρήτη;. Επιβεβαιώνετε ως εθνικό δόγμα το δόγμα Γεραπετρίτη για τα 6 ναυτικά μίλια».

Στα πόσα φέρετρα βάζετε το όριο για την αποχώρηση από το Σαχέλ;

Αναφερόμενος στο άλλο προβληματικό, κατά τη γνώμη του, σημείο της Συμφωνίας, το άρθρο 18Α, μίλησε για τη κατάσταση που επικρατεί στο Σαχέλ, αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη χώρα από τη παρουσία εκστρατευτικών δυνάμεων στη περιοχή. «Το Σαχέλ είναι μία περιοχή με μεγάλο κίνδυνο, είναι εμπόλεμη περιοχή. Έχουν σκοτωθεί το τελευταίο διάστημα δεκάδες Γάλλοι στρατιώτες. Δεν έχετε διαψεύσει ότι θα εντάξετε ελληνικές ειδικές δυνάμεις σε μάχες υπό γαλλική διοίκηση απέναντι σε τζιχαντιστές. Με όσους κινδύνους μπορεί να επιφέρει μία τέτοια εξέλιξη, όχι μόνο για τους στρατιώτες που θα είναι εκεί αλλά και για τις ασύμμετρες απειλές, διότι οι τζιχαντιστές δεν δρουν μόνο στην περιοχή τους. Την ίδια ώρα που η ίδια η Γαλλία έχει ανακοινώσει την συρρίκνωση των μάχιμων δυνάμεών της. Μέσα σε λίγα χρόνια 53 φέρετρα ταξίδεψαν με τη γαλλική σημαία στο Παρίσι. Η Γαλλία ψάχνει να βρει πρόθυμες χώρες για να μειώσει την παρουσία της εκεί. Και εσείς ως πρόθυμος κ. Μητσοτάκη λέτε ότι θα καλύψουν το κενό των γάλλων, έλληνες στρατιώτες».

Αμέσως μετά, επικράτησε ένταση στην αίθουσα όταν ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «στα πόσα φέρετρα στρατιωτών με την ελληνική σημαία βάζετε το όριο για την αποχώρηση από το Σαχέλ; Στην περιοχή του Σαχέλ για ποιον θα διακινδυνεύουν τη ζωή τους;».

«Ανισοβαρής Συμφωνία»

«Η Συμφωνία δεν είναι μία συμφωνία μεταξύ ισότιμων εταίρων. Δεν είναι μία ιστορική συμφωνία, αλλά ανισοβαρής συμφωνία», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν συναινεί «σε μία λάθος στρατηγική για την εξωτερική μας πολιτική, δεν συναινούμε σε μία αλόγιστη κούρσα εξοπλισμών, δεν συναινούμε σε μία συμφωνία με δύο εξαιρετικά αρνητικές προβλέψεις. Έχουμε στάση πατριωτική, ευθύνης απέναντι στα εθνικά μας συμφέροντα και τους κόπους του ελληνικού λαού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο τραγουδιστής Πασχάλης

Κακοκαιρία Αθηνά: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή -Ανησυχία για τις πυρόπληκτες περιοχές

Νίκος Χαρδαλιάς: Οι φωτογραφίες που εξόργισαν τους Τούρκους - «Πήγε σε υπό κατοχή νησιά μας»