ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στυλιανίδης για κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σε ετοιμότητα η χώρα, στόχος να λειτουργήσουμε προληπτικά

Στυλιανίδης Κακοκαιρία Μπάλλος
Ο Χρήστος Στυλιανίδης για την κακοκαιρία «Μπάλλος»
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, προχώρησε σε ενημέρωση για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη για την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάλλος».

«Φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε «θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά».

Όπως είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, «οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να ενημερώσουν τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν ή συμβαίνει συχνά πλημμυρικό φαινόμενο να αποφύγουν» άσκοπες μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε «κόκκινο συναγερμό» έχουν τεθεί Aρχές και κάτοικοι στις περιοχές από τις οποίες αναμένεται να περάσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» η οποία έχει ήδη αρχίσει να οργανώνεται στην κεντρική Μεσόγειο η διαταραχή που θα επηρεάσει την Ελλάδα αρχικά από τα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αγωνία στις περιοχές που καταστράφηκαν από τις φωτιές του καλοκαιριού, όπως η Εύβοια και η Αττική, οι οποίες, όπως έχει καταγράψει σε ρεπορτάζ του το Newsbomb.gr, είναι ανοχύρωτες με τα αντιπλημμυρικά έργα να είναι άφαντα και… θεωρητικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Βρέθηκε νεκρός ο Διευθυντής της Κλινικής Covid

Μένιος Φουρθιώτης: «Σε 3 μήνες θα περπατήσω ξανά» - Φωτογραφίες μέσα από το ΚΑΤ

Κακοκαιρία: Για ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός λόγω του «Μπάλλου»