ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε εκδήλωση του ιδρύματος «Κ. Καραμανλής»: Η πρόσδεση στο ευρωπαϊκό άρμα ήταν απαραίτητη

Μητσοτάκης Ίδρυμα Καραμανλή
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στην εκδήλωση του ιδρύματος «Κ. Καραμανλής»
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής – Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη».

«Η ενδυνάμωση της δημοκρατίας στην πατρίδα μας συναντήθηκε με την εδραίωση της ευρωπαϊκής της πορείας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής – Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη», προσθέτοντας ότι η πρόσδεση στο ευρωπαϊκό άρμα, στις αβέβαιες συνθήκες της μεταπολίτευσης, ήταν απαραίτητη.

Αναφερόμενος στο σήμερα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Αθήνα υπηρετεί την αναβάθμιση του ρόλου της Ευρώπης υπογράφοντας υποδειγματικές συμφωνίες συνεργασίας με τους γείτονές της και προωθώντας την άμυνα της Ευρώπης όπως έκανε πρόσφατα με την Γαλλία και την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Είναι μια συμφωνία την οποία ο λαός μας χαιρέτισε αφήνοντας στο περιθώριο τους λίγους που την αμφισβήτησαν. Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι 40 χρόνια μετά το μεγάλο στοίχημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελεί κεκτημένο αλλά και πρόκληση.

Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παίρνοντας τον λόγο ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στην Φώφη Γεννηματά και τόνισε ότι διερμηνεύει τα αισθήματα όλων. «Θα υπερβεί αυτή την δοκιμασία και θα επανέλθει ακμαιότερη από ποτέ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.338 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 31 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 343 οι διασωληνωμένοι

Δίκη για βιτριόλι: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας την ημέρα της επίθεσης (vid)

Καιρός meteo: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη (14/10) στην Αττική λόγω του «Μπάλλου»