ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριθαρίδης: Η κυβέρνηση να ζητήσει εξηγήσεις για τον θάνατο του νεαρού Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία

Κριθαρίδης: Η κυβέρνηση να ζητήσει εξηγήσεις για τον θάνατο του νεαρού Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία

«Ο θάνατός του εκτός από θλίψη δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά» σημείωσε ο κ. Κριθαρίδης αναφερόμενος στον θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη στην Γερμανία

Το ΜέΡΑ25, με δήλωση του εκπροσώπου του, Μιχάλη Κριθαρίδη, τονίζει ότι ο θάνατος του 24χρονου Έλληνα μετανάστη Γιώργου Ζαντιώτη σε αστυνομικό τμήμα στο Βούπερταλ της Γερμανίας, πέρα από θλίψη, δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά. «Οι συνθήκες παραμένουν αδιευκρίνιστες εξαιτίας και της ύποπτης στάσης των Αρχών, όπως διαφαίνεται από μια σειρά από κινήσεις: Να μη δίνουν τη σορό του στην οικογένεια για αρκετές μέρες, να πετάνε τα ρούχα του και να εκδίδουν μια ανακοίνωση όπου κατηγορούν τον ίδιο τον νεκρό για τον θάνατό του», προσθέτει.

Ο κ. Κριθαρίδης επικαλείται τα ΜΜΕ της Γερμανίας που «αναρωτιούνται γιατί δεν υπήρξε κάποια δημόσια ανακοίνωση για άνθρωπο που πέθανε μέσα σε αστυνομικό τμήμα, με την Εισαγγελία να απαντά πως δεν συνιστούσε γεγονός άξιο δημοσίευσης!».

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα: «Τι συνέβη, όμως, πραγματικά, στον Γιώργο Ζαντιώτη από την πρώτη επίθεση της αστυνομίας μέχρι τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατός του, δυο ώρες αργότερα; Τι προσπαθεί να κρύψει η γερμανική αστυνομία την ώρα που κιόλας στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προωθούνται αντιδραστικές ρυθμίσεις για περιορισμό των δημόσιων συναθροίσεων; Για ποιο λόγο ακριβώς η αστυνομία πέταξε τα ρούχα του και γιατί παρακρατεί τόσες μέρες τη σορό του; Η ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά μέσα γιατί σιωπούν τόσο εκκωφαντικά; Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών οφείλουν να ζητήσουν άμεσα διευκρινήσεις και εξηγήσεις για το τραγικό αυτό συμβάν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρό τροχαίο για τον Αλέξη Κούγια - «Καρφώθηκε» σε φορτηγό

Η Ολλανδή δημοσιογράφος που προκάλεσε τον Μητσοτάκη είχε συλληφθεί για υπόθεση παράνομου μετανάστη

Χωρίς lockdown και με ορόσημο την 4η Δεκεμβρίου πορεύεται (οριστικά) το Μαξίμου