ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας βλέπει κάλπες και ακονίζει τα νύχια του

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας βλέπει κάλπες και ακονίζει τα νύχια του
Η επέλαση της πανδημίας είναι και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται ολοένα και πιο κοντά η ημέρα που ο ίδιος θα θέσει ζήτημα εκλογών.
INTIME

Οι ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει η πανδημία, καθώς και οι αναταράξεις που ενδέχεται να προκληθούν εξαιτίας της στην οικονομία και την κοινωνία, φαίνεται πως οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα στο συμπέρασμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητήσει σχετικά σύντομα τρόπο να «δραπετεύσει» από το «αδιέξοδο», που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, ότι έχει οδηγήσει τη χώρα»

«Δεν θα αργήσει, κατά τη γνώμη μου, η ώρα που ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του θα τιμωρήσει αυτούς που του υποσχέθηκαν, μετά την έξοδο από τα μνημόνια που εμείς κάναμε ενώ αυτοί είχαν φέρει τη χώρα στη χρεοκοπία, του υποσχέθηκαν ανάπτυξη, λιγότερους φόρους, καλύτερες δουλειές κι έχουν φέρει μια τραγωδία», υπογράμμισε, χθες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παρατηρητής» της Θράκης και τη δημοσιογράφο Νατάσσα Βαφειάδου, ο Αλέξης Τσίπρας.

Από τη παραπάνω τοποθέτηση του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και από συζητήσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται σαφές πως στη Κουμουνδούρου υπάρχει η εκτίμηση ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν σύντομα πολιτικές εξελίξεις, εξαιτίας της αρνητικής τροπής που παίρνουν τα πράγματα στο μέτωπο της πανδημίας.

«Βασική μας εκτίμηση είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει να εξαντλήσει τη τετραετία. Όμως, η παταγώδης αποτυχία του στη διαχείριση της πανδημίας και η ανεπάρκεια του στο θέμα της ακρίβειας, θα προκαλέσουν κοινωνικές αντιδράσεις», είπε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Η ταχύτητα με την οποία συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα μας ο κορονοϊός, συνδυαστικά με την τραγική -όπως τη χαρακτηρίζουν- κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας, είναι οι λόγοι που οδήγησαν τη Κουμουνδούρου στην αναπροσαρμογή των εκτιμήσεων και της στρατηγική της.

Τη περασμένη Πέμπτη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σταρ Κεντρικής Ελλάδας», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει ότι ο πρωθυπουργός δεν θα προκηρύξει -σχετικά- σύντομα εκλογές, γιατί γνωρίζει ότι θα τις χάσει. Πλέον, καθίσταται σαφές ότι δεν απορρίπτει το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Η επέλαση της πανδημίας είναι και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται ολοένα και πιο κοντά η ημέρα που ο ίδιος θα θέσει ζήτημα εκλογών. Μπορεί τους προηγούμενους μήνες να υποστήριζε ότι θα ήταν ανευθυνότητα από τη πλευρά του το να ζητήσει εκλογές εν μέσω πανδημίας, σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η κατάσταση στη χώρα αντί να καλυτερεύει, γίνονται χειρότερη και η κυβέρνηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, επαναλαμβάνει διαρκώς.

«Πλέον, το μείζον είναι να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Αν ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί ή δεν θέλει για λόγους πολιτικού συμφέροντος να το κάνει, ας παραιτηθεί», είναι το σύνθημα που λανσάρουν από τη Κουμουνδούρου, δείχνοντας ξεκάθαρα με αυτό τον τρόπο ότι οι ίδιοι προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Hooligans Κολωνού»: Διάλογοι που προκαλούν σοκ - «Ξεκινάει πόλεμος, θα τους γ...» (pics)

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε