ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεία: Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στο Παλαιοχώρι Ζαχάρως
Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στο Παλαιοχώρι Ζαχάρως
ilialive.gr

Στην Ηλεία κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο

Τις περιοχές της Ηλείας που επλήγησαν, την περασμένη Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, από το κύμα κακοκαιρίας επισκέπτεται κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στα Λεχαινά, ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μία φάση καταγραφής όλων των δεδομένων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα στα ζητήματα που έχουν προκύψει στις υποδομές, στις επιχειρήσεις, στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και σε κατοικίες μέσα στον αστικό ιστό».

Επίσης, ανέφερε πως «όταν ολοκληρωθούν όλα τα προαναφερόμενα, θα δρομολογηθούν μία σειρά από διαδικασίες, στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, για την έκτακτη χρηματοδότηση των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες που έχουν τώρα, ενώ παράλληλα θα μπούμε σε μία συζήτηση για δομικά έργα, έτσι ώστε να προστατευθεί η περιοχή, καθώς το έχει ανάγκη, αφού τα δεδομένα σε σχέση με τις υποδομές έχουν αλλάξει».

Ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «σε συνεργασία πάντα με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ενεργοποιούμε το θεσμικό πλαίσιο που προβλέπεται για την αποζημίωση των πολιτών που επλήγησαν, έτσι ώστε να αποζημιωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για τις επιπτώσεις από τα καιρικά φαινόμενα».

Όπως πρόσθεσε, «οι αποζημιώσεις θα δοθούν αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο της κρατικής αγωγής που έχουμε διαμορφώσει και το οποίο μας επιτρέπει να στηρίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τους πολίτες που έχουν ανάγκη και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε εντατικά, σε συνεργασία πάντα με τον δήμο, την περιφέρεια και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς».

Από την πλευρά του, ο γγ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, τόνισε: «Δυστυχώς, από ό,τι φαίνεται, η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη, αλλά με τη συνδρομή του κράτους και του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης θα μπορέσουμε να πούμε για την επόμενη μέρα στην Ηλεία».

«Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση σχετικά με τα έργα που προγραμματίζονται αυτήν τη στιγμή, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως για παράδειγμα τα έργα της υπογειοποίησης και του εκσυγχρονισμού του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, διάφορα έργα αγροτικής οδοποιίας που έχουμε εντάξει στο σχετικό πρόγραμμα και βέβαια έργα ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Παπαγιαννίδης υπογράμμισε ότι «στην Ηλεία υπάρχει ένα μεγάλο έργο, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα ΣΔΙΤ, που πρόκειται σύντομα να ανακοινωθεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 50χρονος μαχαίρωσε γυναίκα και τον γιο της

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα