ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αντιπολιτευτική τακτική της εποχής Ανδρουλάκη – Τα μηνύματα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Νίκος Ανδρουλάκης ΚΙΝΑΛ
Η πρώτη αντιπολιτευτική παρουσία της εποχής Ανδρουλάκη για το ΚΙΝΑΛ, ήταν η συζήτηση του προϋπολογισμού.
InTime / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα είναι η πραγματική Δημοκρατική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμούν πως εξέπεμψε το κόμμα τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του Προϋπολογισμού, τα κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Παρακολουθώντας τις τοποθετήσεις των βουλευτών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και την ομιλία του Μιχάλη Κατρίνη κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, γίνεται σαφές πως η τακτική που θα ακολουθήσει στην αντιπολιτευτική του γραμμή το Κίνημα Αλλαγής στη νέα εποχή υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, θα έχει τρεις κατευθύνσεις.

Η πρώτη αφορά την αντιπολιτευτική στόχευση. Κατέστη σαφές από την πρώτη κιόλας μεγάλη κοινοβουλευτική σύγκρουση, πως ο Νίκος Ανδρουλάκης επιθυμεί το κόμμα του να μην «χαρίσει» ούτε σπιθαμή στη κυβέρνηση. Θα είναι σκληρό στην κριτική του, θα αναδεικνύει όλα όσα θεωρεί λάθος ή ανεπαρκή, αλλά και τις αντιφάσεις του Μαξίμου.

Η δεύτερη, αφορά στο ύφος. Το Κίνημα Αλλαγής θα στέκεται αταλάντευτα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ακραία συντηρητική κυβέρνηση του, όμως θα προσπαθήσει να κρατήσει στο ύψος που αρμόζει στη Δημοκρατία μας το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου. Μακριά από ύβρις, αφορισμούς και ακραίες αντιπολιτευτικές εκφράσεις.

«Θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στα όσα ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε, τα τελευταία δέκα χρόνια. Τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και την αντικοινοβουλευτική -σε ορισμένες περιπτώσεις- συμπεριφορές που εξέθρεψαν από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», είπε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η τρίτη κατεύθυνση της αντιπολιτευτικής τακτικής της εποχής Ανδρουλάκη, είναι η ανάδειξη εναλλακτικής πρότασης. Όπως τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, δεν αρκεί μόνο το να επισημαίνεις και να κοντράρεις αυτά που θεωρείς λάθος. Πρέπει να μπορείς να δώσεις και μία απάντηση, μία άλλη κατεύθυνση.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την επεξεργασία και την κατάθεση μίας τεκμηριωμένης, συνολικής σοσιαλδημοκρατικής πρότασης, η οποία θα μπορέσει να δώσει προοπτική στη κοινωνία.

Οι τρεις αυτές κατευθύνσεις, εκτιμούν από το ΚΙΝΑΛ πως ήταν εμφανείς στην τοποθέτηση του Μιχάλη Κατρίνη, χθες, στη Βουλή, η οποία και βασίστηκε στις οδηγίες του Νίκου Ανδρουλάκη, που ήταν όλη μέρα στο Κοινοβούλιο, παρά το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

The Bachelor: Η πρώτη ανάρτηση της νικήτριας Αθηνάς – Καμία αναφορά στον Αλέξη Παππά

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί απέτρεψαν την τελευταία στιγμή τη δολοφονία γυναίκας

Κακοκαιρία Κάρμελ: Επιμένει με βροχές, τσουχτερό κρύο και χιόνια-Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά