ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής εκλέχτηκε η Εύα Καϊλή από τον πρώτο γύρο

Εύα Καϊλή
Η Εύα Καϊλή είχε μια άνετη εκλογική επικράτηση
Intime News

Η Εύα Καϊλή  είχε το χρίσμα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και κατάφερε να εκλεγεί αντιπρόεδρος του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον πρώτο γύρο

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τον πρώτο γύρο με 454 ψήφους, εκλέχτηκε η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή. Η ελληνική παρουσία στις Βρυξέλλες, με την εκλογή της κα Καϊλή, ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Υπενθυμίζεται ότι αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου διετέλεσε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Κατά τον πρώτο εκλογικό γύρο καλύφθηκαν οι εννέα από τις 14 θέσεις, (μια από τις οποίες έλαβε η κα Καϊλή), ενώ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος από το 2014 Δημήτρης Παπαδημούλης, δεν κατάφερε να επανεκλεγεί και αναμένεται να δώσει νέα μάχη στον δεύτερο γύρο.

Η Εύα Καϊλή είχε μια άνετη εκλογική επικράτηση, ξεπερνώντας μάλιστα και σημαντικά ονόματα του Ευρωκοινοβουλίου όπως την μέχρι τώρα αντιπρόεδρο Γερμανία Καταρίνα Μπάρλει, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης στη χώρα της.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε το χρίσμα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Η δεύτερη ισχυρότερη πολιτική ομάδα του ευρωκοινοβουλίου (μετά το Λαϊκό Κόμμα) και η Ισπανίδα πρόεδρος της, αποφάσισαν να στηρίξουν την Ελληνίδα συνάδελφο τους, καθώς εκείνη κατάφερε να διακριθεί παρά τις αντίξοες συνθήκες και χωρίς να πληροί η αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ των μόλις 2 Ευρωβουλευτών τις προϋποθέσεις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Α' γύρου:

Ψηφίσαντες: 691 Λευκά ή άκυρα: 11 Έγκυρες ψήφοι: 680 Othmar Karas (EPP - Αυστρία): 536 Pina Picerno (S&D - Ιταλία): 527 Pedro Silva Pereira (S&D - Πορτογαλία): 517 Ewa Kopacz (EPP - Πολωνία): 467 Εύα Καϊλή (S&D - Ελλάδα): 454 Evelyn Regner (S&D - Αυστρία): 434 Rainer Wieland (EPP - Γερμανία): 432 Katarina Barley (S&D - Γερμανία): 426 Dita Charanzova (Renew - Τσεχία): 406

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Μονογυιού: «Ο Τζώρτζης απλά έφυγε, απλά πήγε σε μια άλλη διάσταση»

ΕΥΑΘ: Αυτή είναι η επίσημη εξήγηση για τους απόκοσμους ήχους στη Θεσσαλονίκη

Ευρωβουλή: Nέα πρόεδρος η Ρομπέρτα Μετσόλα

Survivor Spoiler 18/1: Αποχωρεί και αλλάζουν τα δεδομένα (video)