ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός και η κοινωνία θρηνεί για τον Άλκη

Αυγενάκης: Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός και η κοινωνία θρηνεί για τον Άλκη
Intime News

Την απερίφραστη καταδίκη του και τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκή εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη συνέβη ένα αποτρόπαιο περιστατικό. Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός νεαρού παιδιού, εξαιτίας, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, της ποδοσφαιρικής ομάδας που συμπαθούσε. Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός, η κοινωνία θρηνεί για το θύμα για τον Άλκη Καμπανό που δεν προκάλεσε κάποιον, δεν αναμείχθηκε σε οποιαδήποτε οπαδική διαφορά, δεν βρέθηκε καν εντός ή πέριξ ενός αθλητικού γεγονότος. Περπατούσε αμέριμνος με τους φίλους του» ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Ως πολιτεία έχουμε κάνει σαφές και έχουμε νομοθετήσει επ αυτού, αυστηροποιώντας το θεσμικό πλαίσιο, ότι καμία πράξη βίας δεν είναι ανεκτή και φυσικά δεν μένει ατιμώρητη. Ο αθλητισμός δεν παράγει βία. Ο αθλητισμός είναι ζωή και όχι αρένα εγκληματιών» είπε και παρέθεσε στοιχεία για την αθλητική βία.

Όπως σημείωσε, «Το 2021 σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 2530 αθλητικές εκδηλώσεις και σημειώθηκαν 118 περιστατικά οπαδικής βίας. Τα 72 περιστατικά έχουν να κάνουν με κάποιες από τις αθλητικές εκδηλώσεις, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 30. Τα υπόλοιπα 46 βασίζονται σε οπαδικά κίνητρα. Ο αθλητισμός, το ξαναλέω είναι χαρά, είναι ζωή και απορρίπτει εκείνους που δεν έχουν τη θέση ανάμεσα τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.