ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: «Έως εδώ» οι καταστάσεις που οδηγούν σε δολοφονίες

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
INTIME

Σήμερα η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για τη βία στον αθλητισμό

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη βία στον αθλητισμό αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στη σύσκεψη μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρα επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μηνυπάρξει καμία ανοχή σε οργανωμένες συμμορίες, οι οποίες λειτουργούν κάτω από τη «σημαία» διαφόρων ομάδων.

«Το θέμα της ταχύτερης απονομής της δικαιοσύνης είναι στον μόνιμο προσανατολισμό μας, ειδικά για εγκλήματα που σχετίζονται με τον χουλιγκανισμό», τόνισε και επανέλαβε ένα μεγάλο «έως εδώ» για τις καταστάσεις που οδηγούν σε δολοφονίες

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των νόμων γιατί υπάρχουν νόμοι που είναι αυστηροί αλλά δεν εφαρμόζονται» και προανήγγειλε το κλείσιμό συνδέσμων οπαδών.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για τη βία στον αθλητισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους, ζητώντας από όλους τους εμπλεκομένους - αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς - να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου, αλλά και να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχει και το κλείσιμο όλων των παράνομων συνδέσμων, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να διαμηνύει πως πλέον υπεύθυνοι για αυτούς θα είναι οι ίδιες οι ομάδες.

Ο υπουργός έστειλε μήνυμα για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει τέλος στον χουλιγκανισμό, γι' αυτό η Αστυνομία θα εντείνει τους ελέγχους για να κλείσει όλους τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους αθλητικούς φορείς να συνεργαστούν προκειμένου να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα.

«Τώρα κρινόμαστε όλοι για την αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στο χουλιγκανισμό και την εγκληματικότητα μέσα και έξω από τα γήπεδα. Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει κάθε μέρα πλέον τους ελέγχους κλείνει τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στο περιθώριο των ερευνών των αρχών για την δολοφονία του Άλκη, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να γυρίσουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι, οι οικογένειες τα νέα παιδιά χωρίς φόβο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία: Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης – Στο τραπέζι κλείσιμο συνδέσμων