ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας σε Ζελένσκι: Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για ανακούφιση των αμάχων στη Μαριούπολη

Δένδιας σε Ζελένσκι: Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για ανακούφιση των αμάχων στη Μαριούπολη

Μήνυμα μέσω Twitter στον Ουκρανό πρόεδρο έστειλε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά στη συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Θυμίζουμε πως ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την ανακοίνωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ότι προτίθεται να τεθεί επικεφαλής ανθρωπιστικής αποστολής στη μαρτυρική Μαριούπολη, είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τον Νίκο Δένδια.

Ο Ζελένσκι είπε ότι ο κ. Δένδιας, είναι ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που έχει ανακοινώσει κάτι αντίστοιχο. «Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, που ήταν ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει τη δουλειά των ανθρωπιστικών διαδρόμων μας στη Μαριούπολη προκειμένου να σώσουμε τον λαό μας από την πόλη και να μεταφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία είναι πολύ κρίσιμη για οποιονδήποτε βρίσκεται εκεί», είπε ο Ζελένσκι.

Το «ευχαριστώ» του κ. Δένδια ήρθε μέσω Twitter, με τον Έλληνα υπουργό να επαναλαμβάνει τη δέσμευση για στήριξη των αμάχων στη Μαριούπολη και την ανακούφιση από τα δεινά του πολέμου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.