ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Η εκλογή της Αριστεράς ευκαιρία να σωθεί το ευρώ

Αλ. Τσίπρας: Η εκλογή της Αριστεράς ευκαιρία να σωθεί το ευρώ

Ως ευκαιρία να σωθεί το ευρώ χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας την εκλογή της Αριστεράς στις 17 Ιουνίου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο από κοινού με τον πρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κλάους Ερνστ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η εκλογή της Αριστεράς τον Ιούνιο δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ, αντιθέτως, θα δώσει την ευκαιρία να σώσουμε το ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το ευρώ κινδυνεύει από την συνέχιση της εφαρμογής του μνημονίου, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί καταστροφικά, ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύναμη καταστροφής της Ευρώπης, αλλά μια βαθιά φιλοευρωπαϊκή δύναμη, ίσως η μόνη σήμερα που συνειδητοποιεί ότι το μέλλον της Ευρώπης περνάει μέσα από διαφορετική στρατηγική.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι θα διεκδικήσει σε λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αλλαγή στρατηγικής, ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών.

Στα πλαίσια αυτά, σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να βρεθούμε στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή, καθώς μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης δεν θα είναι απλή καταιγίδα.

«Βεβαίως σχεδιάζουμε, αλλά το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να προφυλαχθούμε. Η διάλυση της Ευρωζώνης δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών. Δεν πρέπει μέσα από επιμονή ή λάθος να οδηγηθούμε στην καταστροφή», ανέφερε.

Επίσης, υποστήριξε ότι η άνοδος της Αριστεράς είναι «ευκαιρία προκειμένου οι ηγεσίες να ταρακουνηθούν και να συνειδητοποιήσουν τον αδιέξοδο δρόμο στον οποίο βαδίζουν».