ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα: Να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος από το ΚΚΕ

Παπαρήγα: Να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος από το ΚΚΕ

Επίθεση σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση εργατών του κλάδου μετάλλου στη Δραπετσώνα.

Η κυρία Παπαρήγα τόνισε ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου πρέπει να ηττηθεί όχι μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η πολιτική, ότι πρόσημο κι αν έχει, που λέει ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχει «νέος αέρας», άρα μπορούμε να τροποποιήσουμε το Μνημόνιο και ο λαός να ανακουφιστεί».

Σύμφωνα με την κυρία Παπαρήγα, μετά τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πραγματοποίησαν αντιμνημονιακή στροφή με τον όρο παραμονής της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμενος τον ίδιο όρο, «έκανε πίσω κατά κράτος», μιλώντας για τροποποίηση του Μνημονίου και εμφανιζόμενος ταυτόχρονα, ως ο κύριος φορέας μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης.

«Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος στις 17 Ιουνίου, ο λαός, ακόμα κι αν ψηφίσει τα ίδια κόμματα, στην πραγματικότητα, να έχει ενισχύσει τη συντηρητική στροφή των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας, κάτι που θα είναι "θάνατος" στην πορεία», ανέφερε η κυρία Παπαρήγα.

Έκανε επίσης λόγο για τυχοδιωκτισμό που μπερδεύει τον κόσμο για το ποιος επιθυμεί ή όχι τη συνεργασία, καθώς, όπως είπε, «όταν πας να συνεργαστείς, ο καθένας βάζει τις θέσεις του για να πει ο άλλος "όχι"».

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος κάλεσε τέλος σε ανάκτηση του «χαμένου εδάφους» από το ΚΚΕ.