ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΠΑΣΟΚ απ' τα αριστερά

Επίθεση ΠΑΣΟΚ απ' τα αριστερά

Με σχέδιο για την ανακούφιση των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων επαγγελματιών προχωράει το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προσεγγίσει τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση.

Το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει άλλωστε να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία από τα «αριστερά» χωρίς όμως να χάσει το πνεύμα πραγματισμού «που διαπνέει τον κ. Βενιζέλο», όπως υποστηρίζουν στην Ιπποκράτους.

Έτσι θεωρούν πως αναφορικά με την ανάπτυξη, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο πρέπει να ξεκινάει από τα πλεονεκτήματα που έχουμε διαμορφώσει ιστορικά, όπως ο τουρισμός. Δυστυχώς, η πολιτική αστάθεια, συμπληρώνουν, αποτέλεσμα της επιλογής κάποιων να οδηγήσουν τη χωρά ξανά σε εκλογές, μας έφερε στα πρόθυρα μιας κακής χρονιάς την οποία πρέπει να αποτρέψουμε.

Οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χθες επανέφεραν συχνά την πεποίθηση του κ. Βενιζέλου ότι «στην κρίση κανείς δεν μπορεί να νοιώθει μόνος και αβοήθητος». Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χθες πως σημαντικός ρόλος της αυτοδιοίκησης στη λειτουργία δικτύουύ κοινωνικής προστασίας στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, στο επίπεδο των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Αντιδρώντας οι άνθρωποι του προέδρου στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην επιλογή της Εθνικής Τράπεζας να δημοσιοποιήσει την επιστημονική έκθεση που είχε συνταχθεί από επιστημονικά στελέχη της, διατυπώνουν την απορία: «Κάποιοι που είχαν τη μύγα μυγιάστηκαν. Γιατί; Αφού υποτίθεται ότι είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, τι πρόβλημα έχουν;»