ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η περιοδεία στη Λαμία και η στροφή 180 μοιρών στις καλές ειδήσεις

Μητσοτάκης: Η περιοδεία στη Λαμία και η στροφή 180 μοιρών στις καλές ειδήσεις

Θετικό αφήγημα πάνω στο βαρύ ομολογουμένως περιβάλλον από την τραγωδία των Τεμπών επιχειρεί να ξαναχτίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πάνω στον καμβά της λογικής «εμπιστευτείτε με γιατί μπορώ».

Παρά τη μεγάλη πόλωση και τις εκατέρωθεν κατηγορίες μεταξύ των κομμάτων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί στροφή 180 μοιρών και επιστρέφει στο αφήγημα της διαχείρισης της οικονομίας όπως είχε κάνει πριν από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Επιστροφή στις καλές ειδήσεις», είναι το σύνθημα που αρχίζει δειλά-δειλά να δουλεύει το επιτελείο του πρωθυπουργού με κεντρικό στόχο την αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες. Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζουν ότι εκείνο το αφήγημα γύρω από το χάρτη της οικονομίας είχε δώσει πόντους στην κυβέρνηση και είχε αυξήσει σημαντικά την ψαλίδα με το ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτό ακριβώς το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει πάλι στη διαδικασία να ξαναχτίσει ένα πειστικό αφήγημα της επόμενης μέρας υπενθυμίζοντας όχι μόνο τα θετικά πεπραγμένα της γαλάζιας διακυβέρνησης αλλά τα μεγάλα στοιχήματα του μέλλοντος.

Ακριβώς για αυτό φρόντισε από τις Βρυξέλλες προ ημερών να ξεκαθαρίσει ότι κεντρικός του στόχος είναι η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας και να διαβεβαιώσει παράλληλα ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί το νερό, αλλά και ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες είναι διασφαλισμένες.

Μητσοτάκης για Ανδρουλάκη

Ταυτόχρονα παρά τον ντόρο που έχουν δημιουργήσει οι δηλώσεις Ανδρουλάκη για τις μετεκλογικές συνεργασίες στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το αφήγημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βοηθάει τη Νέα Δημοκρατία στην επίτευξη της αυτοδυναμίας.

Υποστηρίζουν λοιπόν ότι το «θεώρημα Ανδρουλάκη» οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στην αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας. Ο φόβος της κυβερνητικής αστάθειας θα τους οδηγήσει να εγκαταλείψουν τον κ.Ανδρουλάκη και να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία.

Για αυτό ακριβώς το λόγο επέλεξε το πρωί της Κυριακής με μια ανάρτησή του στο facebook να τονίσει ότι «οι πολίτες περιμένουν προτάσεις, λύσεις, έργα και όχι τοξικότητα και ανούσιους καβγάδες». Με αυτή του την ανάρτηση διαβεβαίωσε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν ξεκινήσει με αυξημένα μέτρα ασφαλείας οι σιδηρόδρομοι.

Μάλιστα υπερτόνισε και το μέτρο της ψηφιακής κάρτας εργασίας η οποία θα εφαρμοστεί σε ΟΣΕ ΕΡΓΟΣΕ αλλά και στις σταθερές συγκοινωνίες και θα αφορά 18.000 εργαζόμενους. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι fake news της αντιπολίτευσης τα όσα ακούγονται για ιδιωτικοποίηση του νερού και διαβεβαίωσε ότι θα πατάξει κάθε φαινόμενο διαφοράς εκβιασμών και έκνομων συμπεριφορών με αφορμή την υπόθεση της Μυκόνου.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και στα προγράμματα κατά της παιδικής παχυσαρκίας, ενώ έδωσε μεγάλη σημασία στο μέτωπο της ακρίβειας διαβεβαιώνοντας ότι το καλάθι του νοικοκυριού, το πασχαλινό καλάθι και το καλάθι του νονού θα ανακουφίσουν σημαντικά ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Επίσκεψη στη Λαμία

Σήμερα εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει σε Φθιώτιδα και Λαμία. Το πρωί θα βρίσκεται στον Άγιο Κωνσταντίνο όπου θα επιβλέψει τις εργασίες αναβάθμισης του λιμανιού. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λαμία όπου θα επισκεφθεί την πανελλήνια έκθεση Λαμίας και θα βρεθεί στο forum του Star Κεντρικής Ελλάδος.

Αργότερα θα συναντηθεί με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών και θα συνομιλήσει με βουλευτές και αυτοδιοικητικούς Στερεάς Ελλάδας και τέλος το απόγευμα θα βρεθεί στο δημοτικό θέατρο της Λαμίας όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του στις 18:30.