ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Νέα Δημοκρατία: Μια «γροθιά» Μητσοτάκης, Καραμανλής, Σαμαράς

Εκλογές 2023 - Νέα Δημοκρατία: Μια «γροθιά» Μητσοτάκης, Καραμανλής, Σαμαράς

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του 2015 - Καραμανλής: Μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα στη χώρα - Σαμαράς: Δεν γυρίζουμε πίσω

Απολύτως ικανοποιημένοι εμφανίζονται στη ΝΔ από την χθεσινή εκδήλωση στο Ζάππειο και τονίζουν ότι η κοινή παρουσία Μητσοτάκη – Καραμανλή – Σαμαρά στέλνει ισχυρό μήνυμα ενότητας σε όλη την παράταξη, αλλά και μήνυμα νίκης στις επικείμενες εκλογές. «Η ισχύς εν τη ενώσει» είναι το σύνθημα που ακουγόταν εχθές σε όλα τα πηγαδάκια στο Ζάππειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του τόνισε «παραμένουμε αταλάντευτα στην επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή» και συμπλήρωσε πως οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, παρέμειναν αταλάντευτοι στην επιλογή αυτή, χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος. Όπως είπε χειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός, «η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον ούτε στο 2015, ούτε στο 2012, ούτε στο 2010, όταν μας επιβλήθηκαν λανθασμένες συνταγές».

Ο πρωθυπουργός έκανε μία αναδρομή των πεπραγμένων της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια με αναφορές στην διαχείριση της πανδημίας, στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τις διεθνείς συμμαχίες και την οικονομία τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα από πολλές ευρωπαϊκές οικονομικά ισχυρότερες χώρες.

«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε πλέον τέτοιες συνταγές και κανείς πλέον δεν θα μπορεί να μας κουνήσει το δάχτυλο ότι δήθεν δεν ακολουθούμε ευρωπαϊκές υποδείξεις, όταν έχουμε επιδόσεις πολύ καλύτερες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες» επεσήμανε ο κ Μητσοτάκης. Υπέδειξε δε ως χρήσιμο εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός λίγο έλειψε να γκρεμίσει σε μερικές εβδομάδες όσα χτίζαμε επί δεκαετίες το 2015. Το σύνθημα ''δεν ξεχνώ'' είναι και εδώ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καραμανλής: Η ΝΔ θα κερδίσει και πάλι στις εκλογές

Ο Κώστας Καραμανλής, έστειλε το μήνυμα ότι «η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και καθαρό ορίζοντα τετραετίας. Και αυτό μπορεί να το διασφαλίσει μόνο η παράταξη της ΝΔ, όπως έκανε πάντα, με την στήριξη όλων μας. Η παράταξή μας είναι ισχυρή και θα πετύχει μία ακόμη νίκη στις επικείμενες εκλογές» είπε με νόημα.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε: «Η επόμενη κυβέρνηση κύριε πρωθυπουργέ, πρέπει να συνεχίσει την με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την προσπάθειά της, ιδίως στους τομείς της υγείας, τις ασφάλειας των πολιτών και της απονομής Δικαιοσύνης».

Ο Κ. Καραμανλής στην ομιλία του αναφέρθηκε με σκληρά λόγια για την εξέλιξη της ΕΕ ως προς την αλληλεγγύη που επιδεικνύει. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα -πέραν ορισμένων προφανών - ήταν τιμωρητικού και παραδειγματικού χαρακτήρα και απέτυχαν, όπως ομολόγησαν εκ των υστέρων και οι ίδιοι, όπως είπε.

Σαμαράς: Δεν γυρίζουμε πίσω

Για βαρείς συμβολισμούς τόσο για την παράταξη όσο και για τη χώρα από την παρουσία δύο πρώην πρωθυπουργών μαζί με τον σημερινό πρωθυπουργό, έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Ζάππειο. «Πίσω δεν γυρίζουμε. Με τίποτα! Μετά την 21η Μάϊου, θα πάμε μπροστά» τόνισε με έμφαση ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα, έχει σταθεί πλέον στα πόδια της χάρις στην ανορθωτική προσπάθεια της κυβέρνησης των τελευταίων τεσσάρων ετών, της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, «μέσα σε μια Ευρώπη, που επιστρέφει στις αρχές της αλληλεγγύης και της σύγκλισης. Μέσα σε μια Ευρώπη που θα υπερασπίζεται τα εθνικά κράτη της! 'Όχι μια Ευρώπη των ανεξέλεγκτων τεχνοκρατών, και της άχρωμης γραφειοκρατίας. Αυτή είναι η μόνη Ευρώπη που μπορεί να υπάρξει στο εξής! Και μέσα σε μια τέτοια Ευρώπη, η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής - όχι "κομπάρσος". Γι’ αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ, Δύο πρώην Πρωθυπουργοί μαζί με τον σημερινό Πρωθυπουργό. Με βαρείς συμβολισμούς για την Παράταξη και για τη χώρα. Όλοι με πίστη στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες. Με ανησυχία για το πού πάει η Ευρώπη σήμερα. Και με αγωνία για μια νέα Ελλάδα, σε μια νέα Ευρώπη. Μια νέα Ελλάδα που τη χρωστάμε. Σε μια νέα Ευρώπη, που τη δικαιούμαστε».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας από Πειραιά: Κάλεσμα σε Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα, αλλά όχι σε Βαρουφάκη

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 6,5% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζω - Η λίστα με όλα τα εκλογικά τμήματα σε Ελλάδα και Εξωτερικό