ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Πώς και πότε θα διοριστούν επόπτες, γραμματείς, έφοροι και δικαστικοί αντιπρόσωποι

Εκλογές 2023: Πώς και πότε θα διοριστούν επόπτες, γραμματείς, έφοροι και δικαστικοί αντιπρόσωποι

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με τοv διορισμό των εποπτών και των γραμματέων τους, των εφόρων και των δικαστικών αντιπροσώπων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του 2023.

Η εγκύκλιος παρέχει αναλυτικές διευκρινίσεις σχετικά με το διορισμό τους στις εκλογικές περιφέρειες όπου θα ψηφίσουν εκατομμύρια ψηφοφόρων.

Πώς διορίζονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Ο προϊστάμενος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων και των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων όλης της χώρας πρέπει να αποστείλουν τους ονομαστικούς καταλόγους των μελών τους, οι οποίοι κατά τον νόμο θα διοριστούν αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής.

Σε αυτούς τους καταλόγους δεν θα συμπεριλαμβάνονται, βέβαια, όσοι έχουν υπερβεί το 67° έτος της ηλικίας τους, όσοι έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και, φυσικά, όσοι προτίθενται να θέσουν υποψηφιότητα για να εκλεγούν βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα, στους ονομαστικούς καταλόγους δικαστικών λειτουργών δεν περιλαμβάνονται όσοι έχουν λάβει ειδική κανονική άδεια χωρίς αποδοχές, άδεια πριν και μετά τον τοκετό, άδεια ανατροφής τέκνων, αναρρωτική ή εκπαιδευτική άδεια ή συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών δικαστικής εκπαίδευσης, όσοι τελούν σε διαθεσιμότητα, αργία ή έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας ή έχουν οριστικώς ή προσωρινώς παυθεί (στην τελευταία περίπτωση, για όσο χρόνο διαρκεί η προσωρινή παύση).

Σχετικές ειδήσεις