ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Θεοδωρικάκος: «Να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα που μας αξίζει»

Εκλογές 2023 - Θεοδωρικάκος: «Να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα που μας αξίζει»

Εκλογές 2023: Μήνυμα νίκης έστειλαν οι Μανιάτες και οι Λάκωνες του Νότιου Τομέα της Αθήνας, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιο στη Β3 Περιφέρεια Αθηνών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τίμησε με την παρουσία του ο πρώην υφυπουργό Άμυνας και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μιχαλολιάκος. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ενώ τον Τάκη Θεοδωρικάκο προλόγισε το ιστορικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Κουλιζάκος.

Το πολιτικό μήνυμα της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης συμπυκνώνεται στη διαπίστωση του Μανιάτη υπουργού ότι «στις 21 Μαΐου είναι και πάλι η ώρα της ιστορικής ευθύνης για κάθε Νεοδημοκράτη. Να σηκώσει και πάλι την πατρίδα στις πλάτες του. Να γίνει ο δημιουργός στην Ελλάδα του αύριο, εγγυητής για το καλύτερο μέλλον των παιδιών του». Ζήτησε τη συμμετοχή όλων στις εκλογές για δώσουν τη δύναμη στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάνε τη χώρα μπροστά.

Η ομιλία του Τάκη Θεοδωρικάκου ήταν γεμάτη από τις εικόνες και τα αρώματα της Λακωνικής γης, που «υπήρξε πάντα η στοργική Μάνα μας και μια μεγάλη αγκαλιά». Της πέτρινης γης της Μάνης που υπήρξε «η πατρίδα της ψυχής και της καρδιάς μας».

«Εκεί στους πέτρινους πύργους, στις κροκάλες και τις ξερολιθιές έχουν μείνει οι ζωηρές αναμνήσεις μας, τα σκληρά μας βιώματα. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι αυτή η πέτρινη γη, όσο πιο πολύ μας «παίδευε», όσο πιο πολύ μας «μάτωνε», τόσο πιο πολύ την αγαπούσαμε, τη λατρεύαμε, την τραγουδούσαμε και την τραγουδάμε», είπε γεμάτος συγκίνηση ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος δεν έκρυψε ότι η συνάντηση με τους συμπατριώτες του αποτέλεσε μια κορυφαία στιγμή για τον ίδιο, καθώς όπως τόνισε: «αντλώ δύναμη από εσάς τους συμπατριώτες μου, παίρνω κουράγιο και πίστη να προσφέρω στην Ελλάδα μας, αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας – που όπως γράφει και απαγγέλει ο μεγάλος Λάκωνας Γιάννης Ρίτσος οι Πατριώτες μας: “δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο, δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο”».

Με εμφανή αγάπη για τον τόπο του δεν έκρυψε ότι αντλεί δύναμη «από τις απάτητες κορφές του Ταϋγετου, απ’ τα μονοπάτια του Σάγγια και του Ταινάρου, απ’ τις βουνοκορφές του Πάρνωνα, απ’ την Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, απ’ τις όχθες του Ευρώτα και από τις ευχές της ανυπότακτης ράτσας μας! Η Λακωνία είναι οι πέντε αισθήσεις, είναι όμως και η έκτη, είναι ιστορία, είναι γη τιμημένη, είναι κάμπος, βουνό και θάλασσα μαζί, είναι οι άνθρωποί της, είναι οι αρετές και οι ομορφιές της, είναι όλα εκείνα που θέλεις να ζήσεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου. Είναι ο παράδεισος που δεν πρέπει να χάσεις».

Η στήριξη των συμπατριωτών του τόνισε ότι του δίνει δύναμη στον αγώνα για «να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα που μας αξίζει, να φτιάξουμε μια Ελλάδα αντάξια των προγόνων μας, μια Ελλάδα που δεν θα ντροπιάζει τα παιδιά μας, που θα προβάλει τις αξίες, τα πρόσωπα και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάνοντας αναφορά στο έργο του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι είναι υπερήφανος που υπέγραψε την επέκταση του Φράχτη στον Έβρο κατά 35 χλμ στέλνοντας το ισχυρό μήνυμα ότι «τα σύνορα της Ελλάδας είναι απαραβίαστα σε όποιον επιθυμεί να μπει παράνομα στη χώρα!

Η απόφασή μας να προστατέψουμε τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, είναι απολύτως αδιαπραγμάτευτη. Η κατασκευή του φράχτη κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου αποτελεί πράξη εθνικής συνείδησης, πατριωτικής ευθύνης και ανθρωπισμού».

Αναφέρθηκε επίσης στο τέλος της ανομίας στην Πανεπιστημιακή Εστία Ζωγράφου και σε πολλά δημόσια κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη σε Αθήνα, Λάρισα, Χανιά κ.α. καθώς και στην αποτελεσματική δράση της ΕΛ.ΑΣ. στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Υπενθύμισε ότι στα τελευταία τρία χρόνια η Αττική ενισχύθηκε με 3.700 αστυνομικούς και μπήκε τέλος σε πάρεργα με τα οποία ασχολούνταν αστυνομικοί όπως το γνήσιο της υπογραφής και η μεταφορά δικογραφιών που ως αποτέλεσμα είχαν την απελευθέρωση 1.500 αστυνομικών οι οποίοι θα βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και όχι δίπλα σε σφραγίδες

Αναφερόμενος στη θητεία του ως Υπουργός Εσωτερικών, υπενθύμισε ότι δόθηκε λύση στα αδιέξοδα που είχε δημιουργήσει η εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αναφέρθηκε στη δημιουργία του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ήψους 3.5 δις ευρώ, σημειώνοντας ότι τα έργα που αντιστοιχούν στους Δήμους του Νότιου Τομέα φθάνουν στα 250 εκατ. ευρώ. Ενώ επισήμανε ότι μετά από σχεδόν μισό αιώνα επετεύχθη συμφωνία για να αποκτήσουν φωνή οι Έλληνες του εξωτερικού δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τη χώρα που βρίσκονται.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Νότιο Τομέα τονίζοντας ότι όραμά του είναι να αναδειχθεί η συγκεκριμένη περιφέρεια «σε ένα ισχυρό πρότυπο βιώσιμης και δυναμικής ανάπτυξης για όλη τη χώρα. Επειδή πιστεύω βαθιά ότι η Νότια Αθήνα μπορεί να μας δείξει πρώτη την εικόνα μιας νέας Ελλάδας. Το παραλιακό μέτωπο, η επένδυση του Ελληνικού, τα δεκάδες μεγάλα και μικρά έργα σηματοδοτούν το αύριο. Αξιοποιώντας τη γεωστρατηγική της θέση, μεταξύ παραλίας και Υμηττού. Προσελκύοντας ολοένα και περισσότερες επενδύσεις. Δημιουργώντας δουλειές για όλους. Δείχνοντας, μέσα από τα δίκτυα του κράτους και της Αυτοδιοίκησης, την έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη. Που εμπνέει το αίσθημα ασφαλείας. Που ανοίγει νέους ορίζοντες και δίνει δυναμική και προοπτική στα νέα παιδιά. Με ανάπτυξη σε όλες τις γειτονιές. Με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Και για όλους τους πολίτες».

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης απευθυνόμενος στους Λάκωνες του Νότιου Τομέα ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Όσο έχω εσάς δίπλα μου, είμαι δυνατός, μαζί θα τα καταφέρουμε, μαζί θα βρεθούμε στην κορυφή, μαζί θα νικήσουμε! Δώστε μου την δύναμη να γίνω η δύναμη σας !»