ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λευτέρης Βαρουξής: Παλμός και αέρας νίκης στην κεντρική ομιλία στην Ηλεία

Λευτέρης Βαρουξής: Παλμός και αέρας νίκης στην κεντρική ομιλία στην Ηλεία

Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, Λευτέρης Βαρουξής, στην κεντρική ομιλία του για τις Εκλογές 2023 ανανέωσε το ραντεβού του με το πλήθος κόσμου που έδωσε το «παρών» για το βράδυ της Κυριακής (21/5) «μετά την τελική νίκη», όπως ανέφερε.

Πλήθος κόσμου έστειλε το μήνυμα από την κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε. Ηλείας για τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Βαρουξή.

Συγκινημένος ο Λευτέρης Βαρουξής και μετά την προσφώνηση που έκανε ο δικηγόρος Νίκος Λαϊνόπουλος , ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του και τους κάλεσε σε συμπόρευση για την νίκη και τη Γιορτή Δημοκρατίας την Κυριακή στις κάλπες .

«Τι να πει κανείς για αυτή τη συγκέντρωση. Με συγκινεί η αγάπη σας, με συγκλονίζει η εντυπωσιακή παρουσία σας. Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Όλοι μαζί, πάμε για την τελική ευθεία σε αυτή την προεκλογική «μάχη». Όλοι μαζί και πάλι, το βράδυ της Κυριακής για τη μεγάλη γιορτή», είπε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Βαρουξής.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε πως και η Ηλεία πρέπει να στείλει το μήνυμα για την «ισχυρή νίκη και την ξεκάθαρη εντολή στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη», ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι ο τόπος πρέπει να πάει μπροστά, αποφεύγοντας παλινωδίες και πισωγυρίσματα, αλχημείες και πολιτικούς ερασιτεχνισμούς όπως την περίοδο 2015-2019. «Δεν υπάρχουν πλέον διλήμματα. Η σύγκριση είναι ξεκάθαρη, δρόμος είναι ανοικτός για την εξέλιξη και την ανάπτυξη», υπογράμμισε.

«Θα αλλάξουμε την Ηλεία»

«Οι συνεργάτες μου και εγώ, ακριβώς για αυτό που χρειάζεται η Ηλεία μας, δουλέψαμε όλες τις προηγούμενες μέρες, εντατικά και επίμονα πάνω σε ένα πλάνο ουσιαστικών και εφαρμόσιμων προτάσεων», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Λευτέρης Βαρουξής, αναλύοντας τις θέσεις του σε μία σειρά από τομείς. Συγκεκριμένα, είπε:

«Εργαστήκαμε πάνω σε τομείς που «αγγίζουν» τις ιδιαιτερότητες, τα πλεονεκτήματα αλλά και τις αδυναμίες της περιοχής μας, συνδυάζοντας:

  • την επιχειρηματικότητα με τις νέες τεχνολογίες και το περιβάλλον,
  • την ανάγκη παραμονής νέων ανθρώπων που θα ξεδιπλώσουν εδώ το ταλέντο τους και δεν θα πάρουν, όπως κάνουν μέχρι σήμερα ,τον δρόμο της ξενιτιάς και ακόμη:
  • Προτάσσουμε το αποδοτικό παραγωγικό μοντέλο του πρωτογενούς τομέα με τη στήριξη της υπαίθρου, αλλά σε συνάρτηση με τα όσα μπορούν να γίνουν στον τουρισμό της Ηλείας. Και νομίζω ότι εδώ μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα που θα αναδείξουν τον νομό και θα τονώσουν την οικονομία του.

Έχουμε σκεφθεί και έχουμε επεξεργασθεί καλά ένα πρόγραμμα, για το οποίο σας καλώ να είστε και εσείς από τη δική σας θέση οι πυλώνες του, για να μπορέσουμε να το διαμορφώσουμε καλύτερα και να το εντάξουμε στις άμεσες προτεραιότητές μας.

Πάνω απ’ όλα να πείσουμε και να αξιοποιήσουμε δομές και προγράμματα, που θα γίνουν οι διάδρομοι της υλοποίησής του μέσα από τις πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης.

  • Στην επιχειρηματικότητα:
  • Αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους με προτεραιότητα στον «βραχνά» των πυρόπληκτων δανείων. Κίνητρα και επενδυτικές εφαρμογές για τη στήριξη των Νέων Επιχειρηματιών μας που αποφάσισαν να εργαστούν εδώ και να μην φύγουν από τον τόπο τους.
  • Στη Δημόσια Υγεία:
  • Ο χρόνος που προηγήθηκε μας «δίδαξε» να προχωρήσουμε σε εξειδικευμένες δομές, αναδιάταξη του υγειονομικού χάρτη, εξασφάλιση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού (Ήδη εδώ ο Πρωθυπουργός μιλά για 10.000 προσλήψεις σε βάθος τετραετίας) και νέους μισθούς για την παραμονή γιατρών στα Νοσοκομεία μας!
  • Στα Οδικά Δίκτυα και τις Μεταφορές μας:

Να πάμε γρήγορα και μέχρι τέλους στην Τσακώνα για την ολοκλήρωση του δρόμου Πύργου – Πατρών, να επιδιώξουμε την παράλληλη σύνδεσή του με την Αρχ. Ολυμπία, να προχωρήσουμε τον δρόμο που θα συνδέει την Ηλεία και με τη Γορτυνία, και να επαναφέρουμε τη γραμμή ενός σύγχρονου και ασφαλούς σιδηροδρομικού δικτύου.

  • Για τους αγρότες μας:

Στρατηγική με συνεργατικά σχήματα, πιο γρήγορα στην αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό αρδευτικού δικτύου, νέες μορφές καλλιέργειας, περαιτέρω στήριξη Νέων Αγροτών και Διαμετακομιστικό Κέντρο Αγροτικών Προϊόντων.

  • Στην Εκπαίδευση:

Επαγγελματικές Σχολές συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας και Δομές Διαπολιτισμικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, λειτουργία πανεπιστημιακών σχολών που να σχετίζονται με την «προίκα» της Ηλείας, στον τομέα του Τουρισμού και της Γεωργίας.

  • Μεγάλη σημασία στον τουρισμό μας

σε νέες, δυναμικές και εναλλακτικές μορφές που η Ηλεία μπορεί να εξυπηρετήσει.

Και ακόμη:

Παραλιακό μέτωπο, λειτουργία Υδατοδρόμιου και στο Κατάκολο, προτεραιότητα στην Κρουαζιέρα με έργα υποδομής και ασφάλειας στον χερσαίο χώρο του λιμένα, ιαματικός, θρησκευτικός, τουρισμός τρίτης ηλικίας και ιδιαίτερη πρόνοια για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.

  • Και βέβαια προτεραιότητα σε ότι και αν κάνουμε από όλα τα παραπάνω στο Περιβάλλον:

Νέο μοντέλο αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ενίσχυση Π.Υ., συμμόρφωση των δήμων στην εφαρμογή και υλοποίηση μέτρων αντιπυρικής προστασίας που

απαιτεί η πολιτεία, διευθέτηση θεμάτων φυσικών ζωνών και αξιοποίηση Καϊάφα, Στροφυλλιάς, Κοτυχίου, Φράγματος Πηνειού».

«Πάνω από όλα η Ηλεία μας»

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Λευτέρης Βαρουξής υπογράμμισε πως επέλεξε να μείνει, να δραστηριοποιηθεί και να εργαστεί σκληρά για τον τόπο του, την Ηλεία.

«Ο τόπος μου είναι η ίδια η ζωή μου! Ζητάω και ζητάμε πολλά; Όχι. Μαζί διεκδικούμε τα λογικά και τα αυτονόητα. Δίπλα-δίπλα θα παλέψουμε για να τα κερδίσουμε. Μαζί, και πάλι μαζί. Γιατί είμαι και ήμουν εδώ. Γιατί θα είμαι και την επόμενη ημέρα των εκλογών εδώ. Δυνατά, αδιαπραγμάτευτα και αταλάντευτα με ένα και μόνο σύνθημα αυτής της «μάχης»: «Πάνω απ’ όλα η Ηλεία μας!»», τόνισε κλείνοντας ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, χειροκροτούμενος από το πλήθος κόσμου που έδωσε το «παρών» στην ομιλία του.