ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Αλέξης Τσίπρας: Μήνυμα για τη σφαγή του Διστόμου

Εκλογές 2023 - Αλέξης Τσίπρας: Μήνυμα για τη σφαγή του Διστόμου

Εκλογές 2023 -Μήνυμα για τη συμπλήρωση 79 ετών από τη Σφαγή του Διστόμου, ενός από από τα πλέον φρικιαστικά εγκλήματα των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στέλνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Η 10η Ιουνίου έχει καταγραφεί για πάντα στην Ιστορία και τις συνειδήσεις μας. Η σφαγή του Διστόμου, τα εγκλήματα των Ναζί είναι εγγεγραμμένα στη συλλογική μνήμη, όχι μόνο για να μην ξεχνάμε το παρελθόν αλλά και για να επαγρυπνούμε για το μέλλον: Καμία ακροδεξιά, φασιστική, ναζιστική θεώρηση -όπως και αν ονομαστεί και όσο «καινούργια ρούχα» και αν ενδυθεί- δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» τονίζει σε μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περαιτέρω, υπογραμμίζει: «Τιμούμε την Εθνική Αντίσταση και είμαστε εδώ, δίπλα στην κοινωνία, για να μην ξαναζήσει η χώρα μας αλλά και η παγκόσμια κοινότητα τέτοιες στιγμές οδύνης».

Στις 10 Ιουνίου του 1944, οι Ναζί διέπραξαν ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στην παγκόσμια ιστορία. Με διαταγή του, υπολοχαγού Χανς Ζάμπελ, το Δίστομο πυρπολήθηκε και 223 κάτοικοι εκτελέστηκαν απάνθρωπα. Μεταξύ των νεκρών, 45 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη!