Χρήστος Σταϊκούρας: Επιθεώρησε τον αυτοκινητόδρομο E65 – Χτίζουμε την Ελλάδα που συνδέει και ενώνει

O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφθηκε το Νότιο Τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 και επιθεώρησε την πρόοδο των έργων.

Χρήστος Σταϊκούρας: Επιθεώρησε τον αυτοκινητόδρομο E65 – Χτίζουμε την Ελλάδα που συνδέει και ενώνει
2'

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφθηκε το Νότιο Τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 και επιθεώρησε την πρόοδο των έργων.

Τον Χρήστο Σταϊκούρα συνόδευε η Γενική Γραμματέας Υποδομών, Μαρία – Έλλη Γεράρδη, ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, Ιωάννης Καρνέσης και ο Διευθυντής της ΕΥΔΕ-ΚΣΕΣΠ Άκης Χριστόπουλος. Η ενημέρωση για την πορεία των εργασιών έγινε από τον Διευθυντή του έργου, Θεόδωρο Τάγκα.

Μιλώντας για το έργο ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι: «Πρόκειται για ένα έργο με εξαιρετική εθνική σημασία. Έργο εξαιρετικά σημαντικό για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

Επιβεβαιώνεται, όπως ανέφερα και στη Βουλή, ότι το έργο του Ε65 θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας. Το δε, τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα πρόκειται να παραδοθεί έως τις αρχές του 2024. Ήδη, το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται στο 94% της αποπεράτωσής του. Χτίζουμε την Ελλάδα που συνδέει και ενώνει, που δεν αποκλείει, ούτε απομονώνει».

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ξεκίνησε την επίσκεψή καθ΄ όλο το μήκος του έργου του από τον Κόμβο Καρπενησίου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών μέχρι την Καλαμπάκα. Το Νότιο Τμήμα του Ε65, έχει συνολικό μήκος 32,5 χλμ.

Στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία και λειτουργεί πλήρως το τμήμα από Α/Κ Ξυνιάδας μέχρι τον Α/Κ Τρικάλων συνολικού μήκους 77,5 χιλιομέτρων, καθώς και 14,2 χλμ. του νότιου τμήματος (Ημικομβος Ε65 στον Α.Θ.Ε. έως Α/Κ Καρπενησίου).

Με την ολοκλήρωσή του θα συνδεθεί με το εν λειτουργία τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα, στον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας.

Το Βόρειο τμήμα του Ε65 (Α/Κ Τρικάλων – Α/Κ Εγνατίας, συμβολή 15 χλμ. δυτικά των Γρεβενών), του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021 έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ. και προϋπολογισμό 442,1 εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι οι εργασίες κατασκευής του θα διαρκέσουν συνολικά 36 μήνες και θα τονώσουν την απασχόληση με περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας περίπου 0,5% στο ΑΕΠ της χώρας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή