ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράνια Σβίγκου: Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες - Εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου

Ράνια Σβίγκου: Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες - Εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου
Eurokinissi

Ράνια Σβίγκου: Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τα στελέχη πρώτης γράμμης να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης

Να διεξαχθεί άμεσα η διαδικασία εκλογής προέδρου, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε το κόμμα να είναι έτοιμο, υπό τη νέα ηγεσία, να δώσει τις επόμενες κρίσιμες μάχες, ζήτησε κατά την εισήγηση της στην Κεντρική Επιτροπή η Ράνια Σβίγκου.

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «φοβάμαι» ότι μια μακρά διαδικασία για την εκλογή προέδρου εγκυμονεί κινδύνους για την αποτελεσματικότητα του κόμματος την επόμενη περίοδο, για την ικανότητά του να ανταποκριθεί στο ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση - που όπως σημείωσε, είναι βέβαια και το κύριο ζητούμενο.

«Θέλουμε η διαδικασία αυτή της εκλογής προέδρου να είναι ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός. Που θα αφορά όχι μόνο τα στελέχη του Κόμματος, τη βάση του κόμματος, τα χιλιάδες μέλη μας, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Που θα προσελκύσει, θα κινητοποιήσει, θα συσπειρώσει, θα εμπνεύσει τους αριστερούς και τους προοδευτικούς πολίτες», ανέφερε η Ράνια Σβίγκου.

Ως προς το δεύτερο μεγάλο θέμα συζήτησης αυτής της Κεντρικής Επιτροπής, που είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, η γραμματέας σημείωσε πως:

Πρώτον, οι αυτοδιοικητικές εκλογές, γίνονται υπό τη σκιά ενός ιδιαίτερα αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος στις βουλευτικές εκλογές, αρνητικού για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων και αυτό έχει τις επιπτώσεις του συνολικά στο πολιτικό περιβάλλον. Παρά τον αυτόνομο χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών διεργασιών.

β. Δεύτερον, είναι ότι ο αρχικός σχεδιασμός πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Ο στόχος της ενίσχυσης των προοδευτικών αυτοδιοικητικών δυνάμεων παραμένει ίδιος, χρειάζονται όμως διαφορετικές κινήσεις και ανάγνωση της νέας συγκυρίας ώστε αυτός να επιτευχθεί.

Τέλος, ζήτησε από τα στελέχη πρώτης γράμμης να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης. «Δεν έχουμε κανένα περιθώριο, καμία πολυτέλεια να μη δώσουμε αυτή τη μάχη με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Αυτή είναι η ευθύνη μας και ως τέτοια πρέπει να την αντιληφθούμε όλοι και όλες».