ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χαρδαλιάς: Μαζική στήριξη από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

Νίκος Χαρδαλιάς: Μαζική στήριξη από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Χωρίς «τριγμούς» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έγινε η αλλαγή του χρίσματος για την Περιφέρεια Αττικής, με τον Νίκο Χαρδαλιά να απολαμβάνει της στήριξης όλων των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Γιώργος Πατούλης το απόγευμα της Δευτέρας (31/7) με μία προσωπική δήλωση ενημέρωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή του στον Νίκο Χαρδαλιά, στον οποίο επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, σε εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, αναφέρθηκε έμμεσα στην περίπτωση Πατούλη, και στην περίπτωση Νίκα, κάνοντας ειδικά αναφορά στην «αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν οι περιφερειάρχες την απόφαση του κόμματος να μην τους στηρίξει αυτή τη φορά».

Δεν ήταν, όμως, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που ανοικτά μίλησε υπέρ του Νίκου Χαρδαλιά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως ο κ. Χαρδαλιάς θα παραιτηθεί άμεσα των υπουργικών καθηκόντων του και θα υπάρξει συνάντηση, ενδεχομένως και την Τρίτη (1/8) με τον πρωθυπουργό.

Από εκεί και πέρα, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έσπευσαν δημόσια να επιδοκιμάσουν την υποψηφιότητα Χαρδαλιά, με μηνύματα μέσα από τα social media. Ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσα από το twitter ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Το δικό του μήνυμα έστειλε μέσα από το Facebook ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. «Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως έχει αποδείξει περίτρανα με οτιδήποτε έχει καταπιαστεί έως τώρα, θα ανεβάσει τον πήχη και στην Περιφέρεια Αττικής, υπηρετώντας τους πολίτες με το χαρακτηριστικό πάθος του», έγραψε μεταξύ άλλων.

«Πολύτιμος φίλος, αεικίνητος, οργανωτικός, αποτελεσματικός! Πάντα στην πρώτη γραμμή! Καλή επιτυχία στον Νίκο Χαρδαλιά», έγραψε η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε story στο Instagram.

«Με το Νίκο Χαρδαλιά με συνδέει μια ισχυρή διαχρονική σχέση. Στην αυτοδιοίκηση, μέσα από την συνεργασία μας τα χρόνια που ήταν δήμαρχος Βύρωνα, στην μεγάλη μας παράταξη τη Νέα Δημοκρατία τα χρόνια της αντιπολίτευσης και στην Κυβέρνηση μέσα από διάφορες ιδιότητες στη μάχη ενάντια στην πανδημία και στο σύνθετο έργο της πολιτικής προστασίας. Είμαστε μαζί του στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής. Καλή Επιτυχία», ήταν το μήνυμα του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Γιώργος Πατούλης: Η απόφαση να μην «κατέβει» στις εκλογές και η στήριξη στον Χαρδαλιά

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, να μην στηριχθεί ο Γιώργος Πατούλης ως υποψήφιος για την Περιφέρεια της Αττικής αλλά να κατέλθει στην εκλογική μάχη ο Νίκος Χαρδαλιάς, το ερώτημα ήταν ένα: Θα επιχειρήσει ως ανεξάρτητος ο Γιώργος Πατούλης να διεκδικήσει την επανεκλογή του ή θα κάνει πίσω; Εν τέλει, επέλεξε τη δεύτερη οδό όπως γνωστοποίησε με γραπτή δήλωση του μεσημέρι της Δευτέρας (31/7).

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης σύμφωνα με πληροφορίες είχε επικοινωνία με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στον οποίο και έκανε γνωστή την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ανέφερε ότι θα είναι πάντα στην παράταξη και πως ουδέποτε είχε την πρόθεση να αντιταχθεί και να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

«Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα όσο και στην αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Και είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση αυτή του Πρωθυπουργού και του κόμματος. Και, βέβαια, οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά», είχε αναφέρει νωρίτερα ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πατούλης, στη δήλωση που έκανε για να ενημερώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα».

«Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική», επισημαίνει σε άλλο σημείο.

Η δήλωση του Γιώργου Πατούλη

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Σχετικές ειδήσεις