ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισχυρά μηνύματα από Οικονόμου στον Έβρο για λαθροδιακινητές και αυτόκλητους «σερίφηδες»

Ισχυρά μηνύματα από Οικονόμου στον Έβρο για λαθροδιακινητές και αυτόκλητους «σερίφηδες»

Ισχυρά πολιτικά μηνύματα στο εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό, έστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διήμερη επίσκεψή και περιοδεία του στον Έβρο.

Περιοχή που το τελευταίο διάστημα μαστίζεται τόσο από την επέλαση των πυρκαγιών όσο και από την παραβατική δράση των λαθροδιακινητών και των όσων σε ρόλο «σερίφη» προσπαθούν να υποκαταστήσουν την έννομη τάξη ακινητοποιώντας μετανάστες.

Ο κ. Οικονόμου βρέθηκε στον Έβρο στο πλαίσιο της επίσκεψης κυβερνητικών στελεχών για αυτοψία στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ωστόσο ο Υπουργός έκανε και ο ίδιος περιοδεία σε σημεία που αφορούν σε αρμοδιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας. προκειμένου να ενημερωθεί επί του πεδίου για τον σχεδιασμό αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή.

Ανάμεσα στα σημεία στα οποία βρέθηκε δεν θα μπορούσε να μην είναι ο φράχτης στον Έβρο, και συγκεκριμένα τα σημεία επέκτασής του. Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του ΚΥΣΕΑ η αποτρεπτική αυτή κατασκευή θα επεκταθεί σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων, προκειμένου να συμβάλλει έτι περαιτέρω στις προσπάθειες για αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών στην χώρα. Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η δήλωση του Υπουργού, όπου και είπε μεταξύ άλλων πως «στον Έβρο συντελείται από την Ελληνική Αστυνομία μια τεράστια, πολύ αποτελεσματική και σημαντική προσπάθεια επιτήρησης των συνόρων μας. Όχι μόνο των ελληνικών συνόρων, αλλά ταυτόχρονα και των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σαφής δε ήταν και η αναφορά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και σε όσους εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και φέρνουν παρανόμως μετανάστες στην χώρα μας, σημειώνοντας πως η Πατρίδα μας είναι σε διαρκές ανοιχτό μέτωπο με τους λαθροδιακινητές και όσους δε σέβονται τα σύνορά μας -τα σύνορα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης- και όσους δεν σέβονται ούτε την ανθρώπινη ζωή, υποβάλλοντας ανθρώπους σε πολύ μεγάλους κινδύνους. «Στη συνοριακή γραμμή του Έβρου, και γενικότερα στη Θράκη, η Ελλάδα δίνει καθημερινά μάχη για την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία της κυριαρχίας μας, απέναντι σε οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιβουλεύονται την Πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Νωρίτερα είχε βρεθεί στο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας, στην Αλεξανδρούπολη, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της αντιμετώπισης των πυρκαγιών από την ΕΛΑΣ αλλά και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τους κατά τόπους Αστυνομικούς Διευθυντές του Έβρου. Πάντως, ιδιαίτερης σημειολογίας ήταν η επίσκεψή του στα Διόδια Μέστης, στην Εγνατία Οδό όπου μίλησε με αστυνομικούς, οι οποίοι νυχθημερόν αντιμετωπίζουν στο πεδίο φαινόμενα παραβατικότητας, ιδίως την πρακτική των λαθροδιακινητών να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό κάνοντας αναστροφή και κινούμενοι στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, μεταφέροντας παράτυπους μετανάστες και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια οδηγών και επιβαινόντων. Άλλωστε αυτό είναι ένα ζήτημα που ο ίδιος έχει ασχοληθεί προσωπικά σε πλήθος συσκέψεων και συναντήσεων.

Υπάρχει όμως και ακόμη μία πτυχή, η οποία συζητήθηκε κατά την περιοδεία του κ. Οικονόμου: αυτή της δράσης των αυτόκλητων «σερίφηδων», οι οποίοι το τελευταίο διάστημα αναζητούν μετανάστες που περιπλανώνται στην ύπαιθρο, τους ακινητοποιούν και τους βιντεοσκοπούν για προβολή στο διαδίκτυο. Η ΕΛ.ΑΣ., στα περιστατικά που έχουν γίνει αντιληπτά, έχει προβεί σε άμεσες κινήσεις με προσαγωγές και συλλήψεις και έχει παραπέμψει τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Η ξεκάθαρη θέση του κ. Οικονόμου είναι πως κανείς δεν θα υποκαταστήσει την έννομη τάξη.

Με τις κινήσεις αυτές ο κ. Οικονόμου έδειξε πως η Ελληνική Αστυνομία έχει έναν πολύπλευρο ρόλο που εκτείνεται από την πάταξη της εγκληματικότητας, έως την αρωγή σε κρίσιμες στιγμές, όπως οι πυρκαγιές, αλλά και την προστασία των συνόρων στο πλαίσιο της εμπέδωσης της ασφάλειας σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πολυδιάστατη παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη με τα έργα που δρομολογούνται»

«Βόμβα» Σπίρτζη: Δεν θα πάω να ψηφίσω στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Η Βασιλική Μιλλούση «κατεβαίνει» υποψήφια με τον Νίκο Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής