ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Θρηνούν τον αδικοχαμένο και αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους»

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Eurokinissi

«Σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση που έκανε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη, ο οποίος θέλησε να επιβιβαστεί στο πλοίο Blue Horizon.

«Σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στο OPEN.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, είχε προχωρήσει και σε παρόμοια δήλωση μιλώντας στο Action24: «Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, ανατριχιαστικές. Ένας άνθρωπος πήγε να ταξιδέψει και βρέθηκε νεκρός, και ένας άλλος άνθρωπος πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε κατηγορούμενος για φόνο».

Καταδίκη από ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέκος Αυλωνίτης, Υπεύθυνος Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού καταδίκασε «την εγκληματική ενέργεια μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που στοίχισε μια ανθρώπινη ζωή», ζήτησε να πάρει θέση η κυβέρνηση για την εξίσωση του θύματος με τους θύτες από τον κ. Βαρβιτσιώτη.

Ολόκληρη η δήλωση:

Λύπη και οργή για την εγκληματική και βάρβαρη ενέργεια μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά προς Ηράκλειο με αποτέλεσμα έναν πνιγμένο 36 χρονο εργάτη από το Λασίθι που προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο τελευταία στιγμή χθες το βράδυ.

Το περιστατικό είναι πέραν κάθε λογικής και ηθικής, ντροπιάζει την ναυτοσύνη, την κουλτούρα αλληλεγγύης των Ελλήνων ναυτικών και νησιωτών και το καταδικάζω απερίφραστα.


Ως πολίτης αυτής της χώρας αισθάνομαι απέραντη ντροπή και αγανάκτηση.

Πόσο κοστίζει άραγε η ανθρώπινη ζωή;

Πώς κατήντησε έτσι η κοινωνία μας;

Ως μέλος του Κοινοβουλίου, μαζί με συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέτουμε ερώτηση στη Βουλή για να αποδοθούν ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής.

Επιπλέον, απαιτούμε να πάρει άμεσα θέση η Κυβέρνηση για την αδιανόητη δήλωση του Υπουργού κ. Βαρβιτσιώτη, που εξομοιώνει το θύμα με τους θύτες: “Θρηνούμε την απώλεια ζωής ΑΛΛΑ θρηνούν και οι οικογένειες όσων πήγαν για μεροκάματο και τώρα βρίσκονται κατηγορούμενοι για φόνο”, είπε ανερυθρίαστα, ξεσηκώνοντας -δικαίως- αντιδράσεις.

Για να μην έχουμε αυταπάτες ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ηθική κατρακύλα της κοινωνίας μας!