ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Ήρθε η ώρα για τις μεγάλες αλλαγές - Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος»

Μητσοτάκης: «Ήρθε η ώρα για τις μεγάλες αλλαγές - Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος»

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ αναφέρθηκε στις «μεγάλες αλλαγές» που προβλέπει η κυβερνητική πολιτική του.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Προχωρήσαμε με την ψήφο των απόδημων. Αυξήσαμε τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων μετά από τρία χρόνια. Ήρθε η ώρα για μεγάλες αλλαγές, τώρα. Τώρα που έχουμε τη θετική εμπειρία μίας τετραετούς συνεπούς οικονομικής πολιτικής.

Το Ταμείο Ανάκαμψης, τους πόρους και την επενδυτική βαθμία που η κυβέρνηση όπως είχε δεσμευτεί κατάκτησε. Η επόμενη τετραετία θα είναι περίοδος επένδυσης στο αύριο της χώρας. Για να διανέμεται ο πλούτος, θα πρέπει να παράγεται.

Η δική μας παράταξη είναι ο αντίπαλος των προβλημάτων. Η κυβέρνηση θα στοχοποιείται για όποια αστοχία προκύπτει στον τόπο, είτε ευθύνεται, είτε όχι. Καλοδεχούμενη η κριτική, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη και τεκμηριωμένη.

Όσοι κάνουν κριτική, να έχουν τη σκέψη τους σε όσους είναι στην αρένα, και ιδρώνουν τη φανέλα και ματώνουν. Να το έχουν στο μυαλό τους οι Πυροσβέστες του καναπέ, οι πατριώτες του πληκτρολογίου και οι μεταρρυθμιστές της φακής.

Δεν με απασχολεί το πολιτικό κόστος. Όσα πω θα αποτελούν την αλήθεια. Τις επιτυχίες μας και τις υστερήσεις μας. Θα ξεβολέψουν μερικούς, αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς. Έχω εντολή μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αυτές κάνω».

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη: