ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωξάνη Μπέη: Πρώτη σε σταυρούς, στο ψηφοδέλτιο του Χάρη Δούκα, η κόρη του πρώην δημάρχου Αθηνών

Ρωξάνη Μπέη: Πρώτη σε σταυρούς, στο ψηφοδέλτιο του Χάρη Δούκα, η κόρη του πρώην δημάρχου Αθηνών

Δικηγόρος στο επάγγελμα με ειδίκευση στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, η Ρωξάνη Μπέη, κόρη του πρώην δημάρχου Αθηναίνων, Δημήτρη Μπέη, εξελέγη δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Χάρη Δούκα.

Πρώτη στη «μάχη» της σταυροδοσίας στο ψηφοδέλτιο του νέου δημάρχου Αθηνών, Χάρη Δούκα, πήρε η Ρωξάνη - Ευαγγελία Μπέη-Καραμπότσου η οποία εξελέγη δημοτική σύμβουλος συγκεντρώνοντας 2.924 σταυρούς.

Πρόκειται για την κόρη του Δημήτρη Μπέη ο οποίες διετέλεσε για δύο τετραετίες Δήμαρχος Αθηναίων και της Κωνσταντίνας Μπέη, πρώην Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς.

Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα ενώ γεννήθηκε, μεγάλωσε και μένει στο κέντρο της Αθήνας. Είναι 30 ετών, με σπουδές στη νομική σε πανεπιστήμιο στην Αγγλία, με ειδίκευση στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, πάνω στην οποία έκανε και το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL).

Ενδιαμέσως των πτυχίων της παρακολούθησε μαθήματα Οικονομικών και Αρχών Διοίκησης Επιχειρήσεων σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Έκανε πρακτική στο Ευρωκοινοβούλιο και, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έκανε την άσκησή της σε δικηγορικό γραφείο. Στη συνέχεια εργάστηκε σε νομικό τμήμα επιχείρησης και ως σύμβουλος σε εταιρεία startup. Παράλληλα είναι και Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σημειώνεται ότι ήταν ήδη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα με την παράταξη «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου, ενώ είναι και αντιπρόεδρος στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Είναι μέλος του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ που «εκφράζει τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκω», όπως έχει δηλώσει.