ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος για αγρότες: «Αναγνωρίζουμε ότι ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται στήριξη»

Σκέρτσος για αγρότες: «Αναγνωρίζουμε ότι ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται στήριξη»

«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αναπτυξιακού μας προγράμματος», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

«Η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον αγροτικό κόσμο με ουσιαστικές παρεμβάσεις και πρόσθετα χρήματα στους αγρότες», σημείωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, υπογραμμίζοντας πως «εχθές (13/02) κάναμε ακόμη ένα βήμα, ύστερα από τακτικές διαβουλεύσεις», αναφερόμενος στα νέα μέτρα για τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα, μιλώντας στο OPEN.

«Δεν θα ανεχθούμε κλειστούς δρόμους»

«Ωστόσο, δεν μπορούμε να δώσουμε ρεύμα με τιμή κάτω του κόστους παραγωγής. Οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κοστίζει χρήματα, για τα προηγούμενα δύο χρόνια δαπανήθηκαν 85 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε να ακούσουμε τη φωνή των αγροτών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Θέλουμε να βρούμε λύσεις και ακούμε κάθε εύλογο αίτημα. Όμως, δεν θα ανεχθούμε κλειστούς δρόμους», προσέθεσε ο κ. Σκέρτσος.

«Όροι συμφιλίωσης με τον αγροτικό κόσμο, δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν»

«Κάνουμε ό,τι είναι δημοσιονομικά ανεκτό, προκειμένου να στηρίξουμε τους αγρότες. Η Ελλάδα πρέπει να δημιουργεί μικρά πλεονάσματα, ώστε να μην εισέλθουμε ξανά σε περιπέτειες», σχολίασε ακόμη ο Υπουργός Επικρατείας.

Αγρότες: Πανελλαδική σύσκεψη την Πέμπτη (15/02) – «Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας»

Αύριο, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί πανελλαδική σύσκεψη μεταξύ των αγροτών προκειμένου να χαρτογραφηθούν οι επόμενες κινήσεις τους, αφού υποστηρίζουν πως τα αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν από την κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή (13/02) συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία.

Αγρότες υπογράμμισαν πως «υπάρχει οργή, θεωρούμε ότι η κυβέρνηση μάς εμπαίζει», με το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να γνωστοποιεί ότι «την Πέμπτη θα κάνουμε πανελλαδική σύσκεψη».

Κελέτσης: «Όλα τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί»

«Μέχρι σήμερα, η ελληνική κοινωνία στέκεται στον πλευρό των αγροτών και πιστεύει ότι τα αιτήματα είναι δίκαια. Αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αγρότες. Όλα τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί, η κυβέρνηση είπε: “Αυτά μπορώ βάσει του κρατικού προϋπολογισμού”», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.

Σχετικές ειδήσεις