ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φουντώνουν τα σενάρια ότι ο Μπελέρης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Φουντώνουν τα σενάρια ότι ο Μπελέρης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία ο Φρέντι Μπελέρης

Επί τάπητος βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρης στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν πως η υποψηφιότητά του θα είναι «κλειδί» για την ανάσχεση της διαρροής ψήφων σε κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, από το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, φέρεται να επισημαίνονται οι περιπλοκές που μπορεί να δημιουργήσει η συγκεκριμένη κίνηση, με δεδομένη τη στήριξη που τυγχάνει ο Ράμα από την Ουάσιγκτον και το Βερολίνο.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας που παραμένει στις φυλακές και είπε, κατά τη συνάντησή του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ότι «αν κατέβαινα υποψήφιος, θα ήταν με τη Νέα Δημοκρατία», περιμένει τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Σταύρος Παπασταύρου είναι υπέρ της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, όμως υπάρχουν και κυβερνητικά στελέχη που δεν είναι υπέρ.

Σε κάθε περίπτωση, τις τελικές αποφάσεις για το αν τελικά θα είναι υποψήφιος ο Φρέντι Μπελέρης θα τις λάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.