ΠΟΛΙΤΙΚΗ

SZ: Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό είναι καταρχήν καλό...

SZ: Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό είναι καταρχήν καλό...

«Δεύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα» τιτλοφορεί το σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. «Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό είναι καταρχήν καλό. Μία κυβέρνηση που βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση.

Ο πιο σημαντικός της στόχος θα είναι να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας, να σταθεροποιήσει τις τράπεζες, να κάνει τους επενδυτές να την εμπιστευτούν ξανά και να χαλαρώσει λίγο τα σκληρά κοινωνικά μέτρα που έφερε μαζί του το δραματικό πρόγραμμα λιτότητα. Όπως φαίνεται, οι διεθνείς πιστωτές θα δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στην Αθήνα προκειμένου να αποφύγει την οικονομική καταστροφή. Εφόσον η ελληνική κυβέρνηση σταματήσει τις υπεκφυγές και κρατήσει το λόγο της» σημειώνει η εφημερίδα.

Η SZ εκτιμά ότι «η Ελλάδα έχει μπροστά της δύσκολους καιρούς. Το τελευταίο διάστημα δεν έγιναν αρκετά πράγματα. Πολλοί λογαριασμοί παραμένουν απλήρωτοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι περιμένουν το μισθό τους και τα ασφαλιστικά ταμεία αντικρίζουν μαύρες τρύπες. Οι τράπεζες χαίρονται ήδη καθώς πολλοί Έλληνες καταθέτουν και πάλι τα ευρώ που είχαν στοιβάξει στα σπίτια τους. Η Ελλάδα απολαμβάνει μία στιγμή χαλάρωσης, αλλά η κρίση δεν ξεπεραστεί σε καμία περίπτωση. Η κυβέρνηση θα χρειαστεί μεγάλη αντοχή. Αν θα την έχει, δεν είναι βέβαιο» καταλήγει το σχόλιο.