ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Α.Σαμαρά-Ζ.Μπαρόζο

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Α.Σαμαρά-Ζ.Μπαρόζο

Με τον πρόεδρο της ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση θεωρείται από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία της κυβέρνησης καθώς σήμερα και αύριο πρέπει να πειστούν οι εταίροι ότι η Ελλάδα έχει τη θέληση και την ικανότητα να προχωρήσει τις ήδη αποφασισμένες μεταρρυθμίσεις.

Στις 14:00 ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη, ενώ αύριο Παρασκευή, στις 11 το πρωί θα δεχτεί στο γραφείο του τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Οι τρεις αρχηγοί θα συζητήσουν για τα μέτρα που θα προτείνουν στην Τρόικα ύψους 11.5 δισ. ευρώ. Και οι τρεις άντρες έχουν κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτούν νέα οριζόντια μέτρα όπως νέες περικοπές και πλαφόν σε συντάξεις. Αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας θα έστελνε τη λίστα των μέτρων στους αρχηγούς, η οποία περιλαμβάνει γενικές κατευθύνσεις και αποτελεί τη βάση της συζήτησης μεταξύ τους σήμερα το μεσημέρι.

Η κυβέρνηση δέχτηκε την ανακοίνωση της επίσκεψης Μπαρόζο με μεγάλη ευχαρίστηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «το ότι έρχεται ο Πρόεδρος της Commission και επιλέγει στην τρέχουσα ευρωπαϊκή συγκυρία να έρθει στην Ελλάδα, είναι από μόνο του ένα γεγονός που δίνει μηνύματα. Πιστεύουμε ότι η κίνηση αυτή του Προέδρου της Commission είναι και μία αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει η νέα κυβέρνηση. Ήδη, νομίζω ότι βλέπετε στον διεθνή χώρο μία διαφορετική αντιμετώπιση. Μέσα σ’ ένα μήνα έχουν γίνει αρκετά βήματα, βέβαια, πρέπει να επιταχύνουμε».

Διαβάστε επίσης: Συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ στον «βωμό» της Τρόικας