ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξ. Έλληνες: Επίκαιρη ερώτηση για τις γερμανικές επανορθώσεις

Ανεξ. Έλληνες: Επίκαιρη ερώτηση για τις γερμανικές επανορθώσεις

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε σήμερα ο Νότης Μαριάς για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, ενόψει της συνάντησης Σαμαρά – Μέρκελ στο Βερολίνο.

Ο υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διεκδίκηση του ποσού των 162 δισ. ευρώ που οφείλει η Γερμανία στη χώρα μας λόγω των πολεμικών επανορθώσεων που επιδικάστηκαν στη πατρίδα μας από τη Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946 αλλά και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Στην επίκαιρη ερώτηση ο Νότης Μαριάς, ενόψει και της προσεχούς συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο, καλεί την κυβέρνηση αντί να επιτίθεται στα λαϊκά εισοδήματα και στη μεσαία τάξη και αντί να ξεπουλά τη δημόσια περιουσία προκειμένου να εξοφλήσει το δημόσιο χρέος να προχωρήσει άμεσα στη δρομολόγηση των αναγκαίων νομικών, πολιτικών και λοιπών θεσμικών διαδικασιών για την είσπραξη από την Ο.Δ. της Γερμανίας των παραπάνω τεράστιων οφειλών της προς την πατρίδα μας.

«Οψόμεθα λοιπόν εις Φιλίππους ενόψει της προσεχούς συνάντησης του κ. Σαμαρά με την κα Μέρκελ στο Βερολίνο στις 24/8/2010», καταλήγει στην επίκαιρη ερώτησή του ο κ. Μαριάς

Θα τολμήσει άραγε ο κ. Σαμαράς να διεκδικήσει επίσημα την καταβολή από τη Γερμανία των 162 δισ. ευρώ και μάλιστα εντόκως», διερωτάται ο κ. Μαριάς.