ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση της VPRC βγάζει πρώτο με 30% τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση της VPRC βγάζει πρώτο με 30% τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση, η τρίτη στη σειρά μετεκλογικά, αλλά η πρώτη που βγάζει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 30%.

Πρόκειται για δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελλάδα Αύριο». Με αναγωγή επί των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στην πρώτη θέση με 30%, έναντι 28% της ΝΔ, αλλά εμφανίζεται ακόμα πιο ισχυροποιημένος ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή τον οποίο η συγκεκριμένη δημοσκόπηση τον «ανεβάζει» στο 12%, τοποθετώντας στην τρίτη θέση, όπως έδειξαν και οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ: 30%, ΝΔ: 28%, Χρυσή Αυγή: 12%, ΠΑΣΟΚ: 7,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%, ΚΚΕ: 6%, ΔΗΜΑΡ: 4%. Το ΠΑΣΟΚ και σε αυτή την δημοσκόπηση καταρρέει, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν αλώβητοι, το ΚΚΕ εμφανίζει μία σχετική βελτίωση και η ΔΗΜ.ΑΡ πέφτει ακόμα πιο χαμηλά.

Μεγάλη η δυσαρέσκεια

Συγκεκριμένα, η δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική φτάνει το 86% έναντι του 77% του Ιουλίου. Το 68% εκτιμά ότι τα νέα οικονομικά μέτρα είναι σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 13% θεωρεί ότι τα μέτρα είναι σωστά.

Το 85% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η προσωπική οικονομική κατάσταση του καθενός από όσους απάντησαν έχει επιδεινωθεί λίγο ή πολύ και μόλις το 2% ότι έχει καλυτερεύσει. Το 69% πιστεύει ότι η οικονομική του κατάσταση θα επιβαρυνθεί περαιτέρω το 2013 και μόνο το 7% ότι θα είναι καλύτερη. Το 55% των πολιτών είναι υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο και το 25% είναι κατά.

Διαβάστε επίσης:

Nέα δημοσκόπηση-σοκ της Pulse

Δημοσκόπηση: Στις 2 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ