ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρομπάι: Η Ελλάδα έχει θέση στην Ευρωζώνη αν συνεχίσει τις προσπάθειες

Ρομπάι: Η Ελλάδα έχει θέση στην Ευρωζώνη αν συνεχίσει τις προσπάθειες

Στήριξη ... με ύφος κοινό με των υπολοίπων Ευρωπαίων αξιωματούχων κέρδισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν, αφού χαιρέτησε τον κ. Ρομπάι, δήλωσε πως τον ενημέρωσε για όλες τις προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση και τόνισε πως προτεραιότητα τώρα, εφόσον όλα πάνε καλά είναι να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση του δανείου, που η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη ανάγκη. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε στις δηλώσεις του, πως ενημέρωσε τον κ. Ρομπάι για την κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία και για την τεράστια ανεργία και ύφεση που την πλήττει, ενώ χαιρέτισε τις αποφάσεις της ΕΚΤ. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χ.Β. Ρομπάι δήλωσε, ότι παρότι κάποιοι αμφιβάλλουν, ο ελληνικός λαός έχει κάνει θαρραλέες επιλογές και προσπαθεί σκληρά.

Τόνισε από την πλευρά του, ότι αναγνωρίζει πως γίνονται σκληρές θυσίες από τον λαό και σημείωσε, πως θα πρέπει να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας. Οι προσπάθειες αυτές συμπλήρωσε ο κ. Ρομπάι θα αποδώσουν καρπούς και για «αυτούς που αμφιβάλλουν για την βοήθειά μας προς την Ελλάδα, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι έχουμε δώσει στην Ελλάδα 240 εκατ. ευρώ και έχουμε διαπραγματευτεί τα ομόλογα της Ελλάδας ακόμα και με ιδιώτες».

Η κρίση, τόνισε ο κ. Ρομπάι δεν είναι μόνο ελληνική και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κάνουν ό, τι μπορούν. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου πρόσθεσε, πως όλες οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές αλλαγές και συμπλήρωσε «χρειαζόμαστε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα για το ευρώ και την οικονομική ένωση», ενώ δήλωσε πως οι προτάσεις που έχουν ετοιμαστεί θα παρουσιαστούν τον Οκτώβριο και οι συζητήσεις γύρω από αυτές τις προτάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο. «Δεν έχω αμφιβολία, ότι η Ελλάδα έχει θέση στην Ευρωζώνη. Εφόσον η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια αυτή και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα πράξουν το ίδιο», είπε ολοκληρώνοντας ο κ. Ρομπάι.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Στο Μαξίμου ο Ρομπάι

Μάριο Ντράγκι: «Θα βοηθηθούν οι χώρες με πρόβλημα χρέους»

Λαγκάρντ: Έτοιμοι να συνεργαστούμε με την ΕΚΤ

Ο Φρανσουά Ολάντ χαιρέτισε τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Μόντι: Βήμα προς τα εμπρός, χαρακτήρισε τις αποφάσεις της ΕΚΤ

«Η αγορά ομολόγων δεν πρέπει να είναι ο μακροπρόθεσμος ρόλος»

Μέρκελ: Η Ελλάδα να εφαρμόσει γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις