ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις από τον Παπακωνσταντίνου ζητούν όσοι τους είπε ψέματα

Εξηγήσεις από τον Παπακωνσταντίνου ζητούν όσοι τους είπε ψέματα

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ πιέζουν ώστε να ξεκαθαριστεί αν ο πρώην υπουργός είπε ψέμματα σε συνεννόηση με τον Γ. Παπανδρέου ή κρύβεται κάτι άλλο

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου

Να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ. Την έκκληση αυτή κάνει μέσω του “Newsbomb.gr” ο πρώην βουλευτής και μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Καρύδης μετά την αποκάλυψη ότι είχε πει ψέμματα ο πρώην υπουργός.

«Εκτός από κοινός ψεύτης, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσέβαλε με τη στάση του αυτή τόσο τους έντεκα βουλευτές που θέσαμε την ερώτηση, όσο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ την οποία υποτίθεται ότι έπρεπε να σέβεται και να τιμά ως εξωκοινβουλευτικός υπουργός» σχολιάζει ο κ. Δημήτρης Καρύδης. Ο πρώην βουλευτής Α’ Πειραιώς ήταν εκείνος που είχε κινήσει τις διαδικασίες και με άλλους δέκα βουλευτές είχαν ζητήσει από τον κ. Παπακωνσταντίνου να ενημερωθούν για το ζήτημα.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τον Πειραιά επισημαίνει ότι αν ο πρώην υπουργός είπε ψέμματα για την περιβόητη λίστα με τους 1.991 Έλληνεςπου διατηρούν καταθέσεις στην ελβετική HSBC, την οποία παρέλαβε από την επικεφαλής του ΔΝΤ, τότε θα πρέπει να ελεγχθούν και άλλες τοποθετήσεις του για ζητήματα αιχμής που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση.

«Τελικά ποιον είχαμε απέναντί μας; Τον υπουργό Οικονομικών ή τον Πινόκιο;», αναρωτιέται.

Στο ίδιο μήκος κύματος κι άλλα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν πως πρέπει να διευκρινιστεί αν ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρισκόταν σε συνεννόηση με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου ή όχι.

Τι είχε απαντήσει ο Παπακωνσταντίνου στη Βουλή

Να επισημάνουμε ότι στις 6 Ιουνίου 2011, ο τότε υπουργός Οικονομικών απαντούσε προς τους κ.κ. Μ. Κατρίνη, Ι. Αμοιρίδη, Β. Γερανίδη, Α. Γικόνογλου, Κ. Καρτάλη, Δ. Καρύδη, Π. Κουκουλόπουλο, Οδ. Κωνσταντινόπουλο, Δ. Λιντζέρη, Σ. Μαργέλη και Δ. Παπουτσή: «Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν κατέχει κατάσταση με τους Έλληνες φορολογούμενους, φυσικά και νομικά πρόσωπα που διατηρούν καταθέσεις ή μετέφεραν κεφάλαια σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ελβετία».

Η δήλωση που έκανε μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος το μεσημέρι ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ στα τέλη του 2010 και την παρέδωσε στο ΣΔΟΕ με επτά μήνες καθυστέρηση προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Το σίγουρο είναι ότι στην Ιπποκράτους και στη Βουλή παρατηρείται κινητικότητα και έχει σηκωθεί θόρυβος σχετικώς με τις επόμενες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Υπάρχει η σκέψη να ζητηθούν άμεσα εξηγήσεις από τον κ. Παπακωνσταντίνου και με επιχειρήματα που θα δυσκολευτεί να αντικρούσει.

«Τα ψέμματα για ορισμένους τελειώνουν εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλά ιστάμενο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που συνεργάζεται στενά με τον πρόεδρο.

Διαβάστε επίσης: