ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Θα πεινάσει κόσμος αν δεν πάρουμε τη δόση

Στουρνάρας: Θα πεινάσει κόσμος αν δεν πάρουμε τη δόση

-Απίστευτη τοποθέτηση του Υπουργού πριν από λίγο στη Βουλή.

-Επιχείρηση εκβιασμού και πιέσεων σε βουλευτές.

Στα βήματα του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και ο κ. Στουρνάρας.

Στα πλαίσια της επιχείρησης εκβιασμού και άσκησης πιέσεων σε βουλευτές, ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας πριν από λίγο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, χρησιμοποίησε τη φράση ''Θα πεινάσει κόσμος αν δεν πάρουμε τη δόση''.

Ο Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η χώρα παραμένει ζωντανή και μπορεί και πληρώνει μισθούς και συντάξεις λόγω των δανείων που λαμβάνει τα δύο τελευταία χρόνια.

Τα αυξημένα έσοδα από την υπερφορολόγηση και τα χαράτσια δεν μας είπε όμως που διοχετεύονται και τι ανάγκες εξυπηρετούν.

Είναι μάταιο και άνευ αξίας να περιμένει κάποιος απάντηση για όλα αυτά από τον Υπουργό Οικονομικών, και πρώην στενότατο συνεργάτη του κ. Σημίτη, που ο κ. Σαμαράς τον χαρακτήρισε αδελφό του, ενώπιον της κ. Μέρκελ.

Ο κ. Σαμαράς δεν επέλεξε τον κ. Στουρνάρα.

''Του τον επέλεξαν,'' και αυτό θα είναι ένα ακόμα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του newsbomb που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

Στην πραγματικότητα έχουμε μία επιχείρηση εκβιασμού και κατατρομοκράτησης των βουλευτών και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. απειλούνται ανοιχτά με διαγραφή ενώ ανάλογες κινήσεις, έστω και με μικρά περιθώρια ελιγμών, θα κάνει και ο κ. Βενιζέλος προς τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που απειλούν να καταψηφίσουν τα μέτρα. Γιατί υπάρχουν και άλλου τύπου διαφωνούντες, όπως ο κ. Χρυσοχοίδης, που ήδη τα έχουν βρει με τον κ. Σαμαρά για να μπουν στην κυβέρνηση και να τον ακολουθήσουν και στο νέο πολιτικό φορέα.

Η απειλή όμως που φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματική είναι αυτή των πρόωρων εκλογών αν καταψηφιστούν τα μέτρα ή αν δεν πάρουν πάνω από 165 ψήφους.

Οι τρεις αρχηγοί επισείουν τη λίστα, σύμφωνα με την οποία θα διενεργηθούν οι επόμενες εκλογές, κάτι που φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους βουλευτές.