ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Ρυθμιστικό ρόλο αποκτά η Ειδική Γραμματεία Υδάτων

Καλαφάτης: Ρυθμιστικό ρόλο αποκτά η Ειδική Γραμματεία Υδάτων

Την αναβάθμιση της Ειδικής Γραμματείας των Υδάτων, η οποία πλέον αποκτά ρυθμιστικό ρόλο, ανακοίνωσε σήμερα από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Σταύρος Καλαφάτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρούς Διώτη, με θέμα «Εκχώρηση δημόσιων αγαθών».

Ο ρυθμιστικός ρόλος της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων θα αφορά πλέον σε μία ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτων της χώρας, γεγονός που «θα έχει μεγάλη σημασία σε σχέση με την ανάπτυξη όχι μόνο των αγροτικών περιοχών, αλλά και όλης της Ελλάδος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός. Ειδικότερα, ο κ. Καλαφάτης αναφερόμενος στην εκπόνηση μελετών για την κατάρτιση των σχεδίων διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών όλων των δυτικών διαμερισμάτων, τόνισε ότι «ουσιαστικά υλοποιείται μια ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης».

«Τα συγκεκριμένα σχέδια διαχείρισης που προέκυψαν από τη μελέτη αυτή, θα αντιμετωπίσουν συνολικά και συστηματικά το πρόβλημα της ορθολογικής διαχείρισης και προστασίας των υδατικών πόρων της κάθε περιοχής και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατάρτιση μέτρων για την προστασία, αποκατάσταση και αναβάθμιση των επιφανειακών και υπόγειων υδατικών συστημάτων» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε ακόμα στα σχέδια αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, εκτιμώντας ότι τα έσοδα που θα προκύψουν θα τη βοηθήσουν να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες επενδύσεις για την ανάπτυξη και την ισχυροποίησή της στην αγορά ενέργειας, ενώ επεσήμανε και το γεγονός ότι ο καταναλωτής θα επωφεληθεί από τη μείωση του κόστους που συνεπάγεται ο εξορθολογισμός των τιμολογίων. Τέλος, προεξόφλησε την ενίσχυση των κρατικών εσόδων, όπως επίσης και την εισροή ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.