Βενιζέλος: Το 2013 θα είναι καθοριστικό για την οικονομία

Βενιζέλος: Το 2013 θα είναι καθοριστικό για την οικονομία

«Η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα», σχολίασε μετά τη συνάντηση του με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ο Ευ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της Έκθεσης του ΔΝΤ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι οι ενδιάμεσες εκθέσεις δεν είναι δεσμευτικές για την Κυβέρνηση, αυτό που είναι δεσμευτικό είναι η δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο.

«Η μάχη πρέπει να δοθεί στο μέτωπο των δημοσιονομικών και στο μέτωπο των εσόδων όπως έχουμε προγραμματίσει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι το 2013 και ειδικότερα το πρώτο εξάμηνο θα είναι καθοριστικό για την οικονομία, επισημαίνοντας ότι «έχει πλέον ακυρωθεί ο νομισματικός κίνδυνος ενώ έχει μειωθεί ο κίνδυνος της χώρας και ο Έλληνας πολίτης πρέπει να νιώσει ότι κάτι αλλάζει».

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος δύο είναι οι μεγάλοι στόχοι, η ρευστότητα και η απασχόληση που για να επιτευχθούν θα πρέπει να γίνει φιλικό το επενδυτικό κλίμα.

«Το ΕΣΠΑ πρέπει να γίνει “ΕΣΠΑ κρίσης” και οι δράσεις να είναι σταχωμένες υπέρ της απασχόλησης», υποστήριξε ο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία για την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επαναλειτουργία των ναυπηγείων.

Σχετικά με το σχέδιο νόμου για τον νέο Αγορανομικό Κώδικα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για τις Κυριακές αρκούμενος να πει ότι «είμαστε υπερ της διαβούλευσης και της επίτευξης συμφωνίας με τους παραγωγικούς φορείς.

Για την έξαρση των κρουσμάτων βίας ο κ. Βενιζέλος σημείωσε « βλέπουμε μια αδικαιολόγηση κλιμάκωση», αναφέροντας ότι σκοτεινοί κύκλοι δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να αλλάζει κατεύθυνση.