Δ. Στρατούλης: «Νέο πραξικόπημα κατά του Συντάγματος»

Δ. Στρατούλης: «Νέο πραξικόπημα κατά του Συντάγματος»

«Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί» και με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των εργαζομένων του Μετρό.

Σε δηλώσεις του έξω από το περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Στρατούλης, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη «κινεζοποίηση» τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων» που οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας» πρόσθεσε.

«Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικής και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει» είπε.

Διαβάστε επίσης:

Επίταξη των απεργών του Μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση

Σε σύγκρουση με τους απεργούς πηγαίνει ο Σαμαράς

Όγδοη μέρα χωρίς μετρό - Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι

ΔΗΜΑΡ: Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή

ΚΚΕ: Πράξη ωμού αυταρχισμού η επίταξη

ΕΚΤΑΚΤΟ: 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

Τώρα: Χειρόφρενο τραβούν και τα τρόλεϊ