ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ στην Προανακριτική - Νέα στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ

Θρίλερ στην Προανακριτική - Νέα στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ

Τα πάνω- κάτω έφερε στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ η κατάθεση του πρώην συνεργάτη επί θεμάτων πληροφορικής του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κ. Γ. Αγγελόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης ρώτησε τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, υπεύθυνο για θέματα πληροφορικής του κ.Παπακωνσταντινου ο οποίος είχε αναλάβει να επεξεργαστεί το αρχικό CD και να υπολογίσει το συνολικό ποσό των 2.062 καταθέσεων καθώς και τους 20 καταθέτες με τα μεγαλύτερα ποσά, ποιο ήταν το περιεχόμενο του αρχικού CD. Ο κ Αγγελόπουλος απάντησε ότι περιείχε ενα σκόρπιο αρχείο σε μορφή Excel.

Όμως ο κ. Θεόδωρος Φλωράτος υπάλληλος του ΣΔΟΕ, κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, είχε πει πως το αρχείο που παρέλαβε εκείνος από τους Γάλλους πριν λίγες εβδομάδες είχε 4 αρχεία, δυο σε μορφή PDF και δυο σε μορφή Excel.

Ο κ. Φλωράτος, ήταν ένας εκ των τριών υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβαν το αντίγραφο του cd που ζήτησε εκ νέου το υπουργείο Οικονομικών από τις γαλλικές αρχές, οι οποίες και τους επέδειξαν το περιεχόμενό του.

Μετά από αυτό τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι θα έπρεπε να δει ο κ. Αγγελόπουλος το αντίγραφο, ώστε να διαπιστώσει αν όντως περιείχε το ίδιο ή διαφορετικό αρχείο με εκείνο που είχε επεξεργαστεί ο ίδιος. Σημειώνεται, ότι οι γαλλικές αρχές είχαν επισημάνει πως το αντίγραφο που παρέδωσαν ήταν ακριβώς ίδιο με εκείνο που είχαν δώσει αρχικά. Κατόπιν αυτών και παρά το προχωρημένο της ώρας -ήταν ήδη μεσάνυχτα- ζητήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής να προσκομίσει στην επιτροπή το αντίγραφο του cd ώστε να τεθεί υπ' όψιν του μάρτυρα.

Χρειάστηκε περί την μια ώρα μέχρι να βρεθούν τα κλειδιά του γραφείου όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο που είναι σφαλισμένο το cd και τελικώς, όταν βρέθηκε, τα μέλη της επιτροπής το έβαλαν σε φάκελο και το σφράγισαν, πιστοποιώντας έτσι ότι δεν θα το δουν μέσα στη νύχτα, αλλά την Τετάρτη το πρωί, σε νέα συνεδρίαση, στην οποία και κλήθηκε ο κ. Αγγελόπουλος.

Όμως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ζήτησαν για λόγους ασφαλείας να υπογράψουν τον φάκελο με το CD όλοι οι βουλευτές της επιτροπής, στη συνέχεια αυτός ο φάκελος να μπει σε άλλον φάκελο πάλι υπογεγραμμένο απ´ όλους τους βουλευτές , ο φάκελος να μπει στο χρηματοκιβώτιο της Βουλής και τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου να μπουν σε άλλο φάκελο υπογεγραμμένο πάλι απ´ όλους τους βουλευτές και μετά να παραδοθεί στον φρούραρχο της Βουλής .